Roman Paulus
Doba přípravy15 min.

Omeleta

Pokud máte rádi k snídani vajíčka na jakýkoli způsob, je tento trik právě pro Vás. Roman Paulus Vám ukáže, jak připravit základní omeletu, jež Vám dodá potřebnou ranní dávku energie. Omeletu můžete zpestřit různými ingrediencemi, zeleninou nebo bramborami, a připravit tak jednoduché hlavní jídlo.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × vejce
  • sůl
  • pepř
  • 0,5 × lžička rostlinný olej
  • 0,5 × lžička máslo

POSTUP

Vejce rozklepneme do misky, ochutíme solí a pepřem. Metličkou ručně dobře promícháme.

Pánev s trochou oleje a másla nahřejeme na střední teplotu a vlijeme do ní vaječnou směs. Stáhneme plamen na minimum a pomalu ze stran lehce promícháváme, dokud omeleta způlky nezatuhne. Následně již do omelety nesaháme a necháme ji pomalu opéct. Těsně před koncem polovinu přehneme a přiklopíme s ní druhou polovinu. Tu pomalu dopečeme z obou stran.

Dáváme pozor, aby omeleta zůstala uvnitř stále krémová.
Podáváme k snídani ideálně s máslem a bílým čerstvým pečivem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.