Roman Paulus
Doba přípravy10 min.

Krémová míchaná vajíčka

Míchaná vajíčka dokáže připravit každý, ale vynikající míchaná vajíčka už vyžadují trochu kuchařského cviku. A přesně ten vám v tomto receptu předá šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na krémová míchaná vejce. Krémové konzistence se dá dosáhnout dvěma způsoby a Roman Paulus využil oba najednou! Prvním z nich je samotný způsob míchání vajíček, kterých je mnohem víc, než byste si mohli myslet. Druhý způsob je ale mnohem jednodušší – stačí přidat těsně před koncem kousek krémového sýra. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 20 g máslo
  • 4 × vejce „S“
  • sůl
  • 30 g čerstvý sýr Palouček
  • pepř
  • k podávání čerstvá pažitka
  • k podávání opečený toustový chléb (celozrnný, bezlepkový, …)

POSTUP

Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme metličkou.

V menším hrnci rozehřejeme máslo a přilijeme vejce. Na mírném plameni hojně mícháme metličkou, zejména ode dna a po stranách. Jakmile se vejce začnou srážet, vypneme plamen a domícháme na zbytkovém teple v hrnci. Vejce tak získají jemnou konzistenci.

Nakonec do vajec vmícháme lžíci krémového sýra.

Servírujeme posypané čerstvě namletým pepřem, nasekanou pažitkou a s plátky opečeného toastového chleba (či jiného pečiva).

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva): 538 kcal, 27 g bílkovin, 3 g sacharidů, 47 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.