Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Omáčka Café de Paris

Legendární máslová 🧈 omáčka plná bylinek, koření a jemné pikantnosti. Dokonale doplní steak, dokáže však pozvednout každé jídlo na vyšší úroveň. 😋

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g máslo
  • 50 g šalotka
  • 1 × lžička kajenský pepř
  • 1 × lžička kari koření
  • 1 × lžička hořčice v prášku
  • 1 × lžička mořská sůl
  • pepř dle chuti
  • 4 × ančovička
  • 1 × lžíce kapary
  • 1 × lžíce sekaná listová petržel
  • 2 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce sekaný estragon
  • 1 × lžíce nakrájená pažitka
  • 1 × lžíce sekaný tymián
  • 1 × lžíce worcester
  • 2 × lžíce citronová šťáva
  • 100 ml smetana ke šlehání (30 % tuku)

POSTUP

1.V hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme šalotku nakrájenou najemno a krátce provaříme. Přidáme kajenský pepř, kari koření a hořčici v prášku a necháme asi 1 minutu probublat. 

2. Přidáme sůl, pepř, nakrájené ančovičky, sekané kapary, nasekanou listovou petržel, najemno nakrájený česnek a nasekané bylinky – estragon, pažitku a tymián, přilijeme worcester a necháme 5 minut probublávat. 

3. Dokončíme citronovou šťávou a smetanou, prohřejeme a můžeme podávat. Omáčka by neměla být spojená a působí spíše sraženě.

Tip: Toto je klasická omáčka k hovězímu steaku jako v pařížském bistru.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 385 kcal, 3 g bílkovin, 5 g sacharidů, 40 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.