Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Omáčka beurre blanc

Omáčka beurre blanc vděčí za svou jemnost máslu a za výraznou chuť vínu, šalotce, tymiánu a kajenskému pepři. Tato omáčka vás dostane svou vyváženou chutí, krémovou barvou a hladkou konzistencí, jež získáte díky několika trikům, které vám ve svém videu prozradí náš šéfkuchař Roman Paulus. Jak tuto omáčku připravit a k čemu se tato omáčka hodí nejvíce? V Kulinářské akademii Lidlu poznáte tajemství jemné omáčky beurre blanc, která díky své chuti zvýrazní mnoho zajímavých pokrmů – ať už budou připravovaná k exkluzivní večeři nebo jen tak k obědu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Omáčka beurre blanc

  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 3 větší šalotky čerstvý tymián sůl
  • 250 g másla špetka kajenského pepře
  • hrnec
  • sítko nebo mixér

POSTUP

Bílé víno, bílý vinný ocet najemno nakrájenou šalotku, pár lístků tymiánu a trochou soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu. Poté vmícháme postupně kostičky másla, přecedíme přes sítko a ochutíme kajenským pepřem.

Místo přecezení můžeme také rozmixovat (v tom případě použijeme pouze 2 šalotky), nebo můžeme nechat i s kousky šalotky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU