Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Obazda

Znáte pikantní sýrovou pomazánku Obazda? Pokud ne, musíte ji okamžitě vyzkoušet. Doporučujeme podávat s pivem a preclíkem a budete se cítit jako na Oktoberfestu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g měkký sýr s bílou plísní (camembert)
  • 200 g sýr Paloučkek
  • 100 g máslo
  • 1 × lžíce mletá paprika
  • 1 × lžíce drcený kmín
  • čerstvá pažitka
  • pepř
  • sůl
  • 100 ml světlé pivo
  • na ozdobu marinovaná červená cibule
  • na podávání preclíky

POSTUP

1. Do kuchyňského sekáčku vložíme na kusy nalámaný nebo nakrájený plísňový sýr, Palouček a kostky másla a rozsekáme na hrubší konzistenci. 

2. Přendáme do misky, ochutíme mletou paprikou, drceným kmínem, nasekanou pažitkou a dobře zamícháme. Opepříme, osolíme, přilijeme pivo a zamícháme. 

3. Můžeme nechat odležet.

4. Podáváme s marinovanou červenou cibulí.

Tip: Klasicky se v Bavorsku tato pomazánka jí společně s preclíky.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez preclíku): 186 kcal, 6 g bílkovin, 2 g sacharidů, 17 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.