Znáte pikantní sýrovou pomazánku Obazda? Pokud ne, musíte ji okamžitě vyzkoušet. Doporučujeme podávat s pivem a preclíkem a budete se cítit jako na Oktoberfestu.
Znáte pikantní sýrovou pomazánku Obazda? Pokud ne, musíte ji okamžitě vyzkoušet. Doporučujeme podávat s pivem a preclíkem a budete se cítit jako na Oktoberfestu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do kuchyňského sekáčku vložíme na kusy nalámaný nebo nakrájený plísňový sýr, Palouček a kostky másla a rozsekáme na hrubší konzistenci.
2. Přendáme do misky, ochutíme mletou paprikou, drceným kmínem, nasekanou pažitkou a dobře zamícháme. Opepříme, osolíme, přilijeme pivo a zamícháme.
3. Můžeme nechat odležet.
4. Podáváme s marinovanou červenou cibulí.
Tip: Klasicky se v Bavorsku tato pomazánka jí společně s preclíky.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez preclíku): 186 kcal, 6 g bílkovin, 2 g sacharidů, 17 g tuků.