Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nudlové těsto

Domácí nudle se ničemu nevyrovnají. Příprava je přitom tak snadná. Stačí jednoduchý recept, ze kterého můžete připravit mnoho druhů těstovin.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Na přípravu nudlového těsta potřebujete hrubou a hladkou mouku, olej a vejce. Ze všech surovin zpracujeme na pomoučené pracovní ploše hladké a elastické těsto. Zabalíme do potravinové folie a vložíme na 1 hodinu do lednice.

Protože je každá mouka trochu jiná a každé vejce jinak velké, je i poměr surovin trochu odlišný. S tím je při přípravě těsta potřeba počítat. Pokud by bylo příliš suché, přidáme trochu vody. V případě, že je moc řídké, můžeme při válení trochu více pomoučnit.

Recept na nudlové těsto:

Suroviny:

125 g hrubé mouky

125 g hladké mouky

2 vejce "M"

1 lžíce rostlinného oleje

Postup:

Hladkou a hrubou mouku smícháme, přidáme lžíci oleje a 2 vejce a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme těsto na pracovní plochu a vypracujeme rukama. Dobře propracované těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 30 minut odpočinout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU