Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nudlové těsto

Domácí nudle se ničemu nevyrovnají. Příprava je přitom tak snadná. Stačí jednoduchý recept, ze kterého můžete připravit mnoho druhů těstovin.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 125 g hrubá mouka
  • 125 g hladká mouka
  • 2 × vejce "M"
  • 1 × lžíce rostlinný olej

POSTUP

Hladkou a hrubou mouku smícháme, přidáme lžíci oleje a 2 vejce a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme těsto na pracovní plochu a vypracujeme rukama hladké a elastické těsto. Zabalíme do potravinové folie a vložíme na 1 hodinu do lednice.

Tip: Protože je každá mouka trochu jiná a každé vejce jinak velké, je i poměr surovin trochu odlišný. S tím je při přípravě těsta potřeba počítat. Pokud by bylo příliš suché, přidáme trochu vody. V případě, že je moc řídké, můžeme při válení trochu více pomoučnit.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.