Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nepečené citronové kostičky

Jenom trocha práce, ale zato se skvělým výsledkem! Nepečené cukroví je skvělou volbou pro ty, kdo s cukrovím teprve začínají, nemají čas nebo jen chtějí vyzkoušet něco nového. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na jednoduché citronové kostky, které se nemusí péct, ale stačí jim jen chvilka v lednici. Navíc, protože chutnají zejména po citronu a kokosu, dodají vašemu cukroví lehký exotický nádech. Nakonec se i naučíte, jak připravit na kostičky (ale klidně i na cokoliv jiného) svěží polevu z moučkového cukru, citronové šťávy a másla.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g máslových sušenek
  • 250 g strouhaného kokosu + na posypání
  • 1 bio citron
  • 1 bio citron
  • 1 bio citron
  • 140 g másla
  • 25 ml kondenzovaného mléka
  • 400 g moučkového cukru
  • forma 20×30 cm
  • stěrka
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot

POSTUP

Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s kokosem, lžící citronové kůry, 125 g rozpuštěného másla a kondenzovaným mlékem. Vypracujeme sypké těsto, které natlačíme do formy vystlané pečicím papírem.

Moučkový cukr, 3 lžíce citronové šťávy a 15 g změklého másla vyšleháme v hustou polevu, kterou nalijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Posypeme kokosem a necháme do druhého dne v lednici zatuhnout.

Před podáváním naporcujeme na libovolné drobné tvary.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU