Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

play Přehrát video recept
Mleté maso zapečené s bramborovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Francouzská kuchyně – to jsou sýry v mnoha podobách. Vyzkoušejte třeba recept Romana Pauluse na mleté maso zapečené s bramborovou kaší a aromatickým sýrem.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maso:

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 100 g mrkev
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 800 g mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 500 ml hovězí vývar
  • 2 × lžíce čerstvá pažitka

Bramborová kaše:

  • 1 kg moučné brambory
  • 200 ml plnotučné mléko Pilos
  • 100 g máslo Pilos
  • muškátový oříšek

Dokončení:

  • 100 g sýr morbier
  • 1 × lžíce strouhanka Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 576 kJ / 1 094 kcal

Bílkoviny

48,90 g

Tuky

75,80 g

Vláknina

6,80 g

Sůl

1,80 g

Sacharidy

54,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maso:

01.Do hrnce nalijeme trochu oleje, vložíme cibuli, česnek a mrkev nakrájené nadrobno a máslo a necháme zpěnit. Přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

02.Jakmile je maso měkké, přidáme nasekanou pažitku.

Masové ragú můžete ochutit i listovou petrželí.

03.Bramborová kaše:

03.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. 

04.Uvařené brambory vycedíme a ještě teplé prolisujeme skrze lis na brambory.

05.Mléko ohřejeme a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, až se úplně rozpustí. Poté přimícháme i ohřáté mléko a ochutíme solí a muškátovým oříškem. 

Dokončení:

06.Masové ragú přemístíme do zapékací mísy a rovnoměrně zarovnáme.

07.Hotovou kaši naneseme na maso, zarovnáme a posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.

08.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut na program horkovzduch.

Pokrm můžete ještě zapéct pod grilem.

09.Po vytažení z trouby necháme ještě 10 minut odležet.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo