Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s cukrem v robotu na tuhý sníh. Poté do robota pomalu přidáváme žloutky, 6 lžic medu a prosátou mouku. Po chvíli přilejime také 45 ml smetany. Aby v těstě zůstalo minimum vzduchu (bublin), mísou několikrát klepneme o stůl. Bubliny, které se vytvoří na povrchu těsta, lehce stěrkou mícháním po povrchu těsta odstraníme.
Těsto pomalu nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a stěrkou odstraníme zbylé bubliny. Před vložením do trouby klepneme formou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme 4 lžíce medu a skořici. Chvíli povaříme a ještě vařící směsí přelijeme korpus. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme 5 lžic medu, smícháme, přilijeme 80 ml smetany a důkladně promícháme.
Na vychladlý korpus nalijeme horkou medovou polevu, rozprostřeme po celém povrchu a vidličkou propícháme horní část korpusu, aby poleva prosákla do středu. Přelijeme čokoládovou polevou tak, abychom přelili medovou vrstvu. Dozdobíme rozehřátou bílou čokoládou, kterou můžeme nalít např. do středu moučníku a špičkou nože vytvářet ozdobné tvary.