Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme kousky másla, cukr, mléko a med. Směs nevaříme. Po spojení všech přísad odstavíme z vodní lázně a přimícháme vejce s octem. Takto připravenou směs nalijeme do robota. Po chvíli přisypeme polohrubou mouku smíchanou se sodou a opět promícháme. Na pomoučněném válu rukama zpracujeme těsto do tvaru válečku, který nožem rozdělíme na 4 části. Každou část zabalíme do potravinové fólie a vložíme na chvíli do lednice. Po vyjmutí vyválíme jednotlivé části těsta na pomoučněném válu do tvaru čtverce o tloušťce asi 4 mm. Každý zvlášť přendáme na pekáč vyložený pečicím papírem. Vidličkou těsto lehce propícháme. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.
Do rendlíku nalijeme mléko, nasypeme mouku a vaříme za stálého míchání metličkou do zhoustnutí. Směs přelijeme na talíř a necháme vychladnout. Do robotu vložíme máslo, mícháme a postupně po malých dávkách přidáváme připravenou kaši. Nakonec přidáme kondenzované mléko, které jsme předtím vařili ponořené ve vodě asi 3,5 hodiny.
Vychladlá těsta okrojíme pomocí spodní části dortové formy do kruhového tvaru a pokapeme cukrovým sirupem, který rozetřeme po celém povrchu.
Krém naneseme (stačí slabá vrstva) na první, druhou i třetí část korpusu, který na sebe navrstvíme a prsty lehce přitlačíme. Takto připravený dort potřeme zbylým krémem po celém povrchu. Na závěr posypeme rozemletými okrojky upečeného těsta, povrch uhladíme dohladka, ozdobíme ořechy a přendáme na podnos.