Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Za stálého míchání přivedeme v hrnci k varu mléko s cukrem krystal, medem, vejci a máslem. Necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, kakao, skořici, jedlou sodu a vytvoříme důlek, do kterého nalijeme vychladlou směs. Vypracujeme těsto, které přendáme na pomoučněný vál a ještě důkladně propracujeme. Rozdělíme na 4 – 6 dílů a každý vyválíme podle tvaru formy. Přebytečné okraje odřízneme, zpracujeme a znovu vyválíme, dokud nemáme potřebné množství plátů (silných asi 4-5 mm). Přebytečné těsto upečeme a můžeme použít na zdobení. Každý plát pečeme ve formě vyložené pečicím papírem (nebo na plechu) v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.
Připravíme pudink. V misce rozmícháme trochu mléka s pudinkem, zbylé mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr krystal, promícháme a dáme vařit. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme pudink rozmíchaný v mléce a mícháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. V míse ušleháme máslo s moučkovým cukrem, kávou a postupně přidáváme pudink (vše musí mít stejnou pokojovou teplotu). Krém necháme vychladnout.
Upečené pláty namažeme rovnoměrně džemem a vychladlým krémem, postupně na sebe vrstvíme. Nakonec krém rozetřeme na celý dort (i po obvodu) a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo rozdrobeným zbylým upečeným těstem.
Medový dort chutná nejlépe, necháme-li ho 1-2 dny v chladu odležet.