Medový dort
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Medový dort

Sladký dort plný medu - dali byste si? Recept na medový dort najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 5 lžic medu Marlene
  • 10 lžic polotučného mléka Pilos(obsah tuku 1,5 %)
  • 120 g cukru krystal Castello
  • 2 vejce "M"
  • 70 g másla Pilos
  • 500 g hladké mouky Castello
  • 3 lžíce holandského kakaa Castello
  • l lžička mleté skořice Mikado
  • 2 lžičky jedlé sody Castello

Krém

  • 500 ml polotučného mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 1,5 balení vanilkového pudinku Belbake
  • asi 2 lžíce cukru krystal Castello
  • 250 g másla Pilos
  • 150 g moučkového cukru Castello
  • 2 lžičky mleté kávy Melangerie

Dort

  • asi 225 g jahodového džemu Maribel
  • 1 balení čokolády na vaření Fin Carré
  • kulatá pečicí forma (Ø 24 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

Za stálého míchání přivedeme v hrnci k varu mléko s cukrem krystal, medem, vejci a máslem. Necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, kakao, skořici, jedlou sodu a vytvoříme důlek, do kterého nalijeme vychladlou směs. Vypracujeme těsto, které přendáme na pomoučněný vál a ještě důkladně propracujeme. Rozdělíme na 4 – 6 dílů a každý vyválíme podle tvaru formy. Přebytečné okraje odřízneme, zpracujeme a znovu vyválíme, dokud nemáme potřebné množství plátů (silných asi 4-5 mm). Přebytečné těsto upečeme a můžeme použít na zdobení. Každý plát pečeme ve formě vyložené pečicím papírem (nebo na plechu) v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut.

Krém

Připravíme pudink. V misce rozmícháme trochu mléka s pudinkem, zbylé mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr krystal, promícháme a dáme vařit. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme pudink rozmíchaný v mléce a mícháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. V míse ušleháme máslo s moučkovým cukrem, kávou a postupně přidáváme pudink (vše musí mít stejnou pokojovou teplotu). Krém necháme vychladnout.

Dort

Upečené pláty namažeme rovnoměrně džemem a vychladlým krémem, postupně na sebe vrstvíme. Nakonec krém rozetřeme na celý dort (i po obvodu) a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo rozdrobeným zbylým upečeným těstem.

Tip

Medový dort chutná nejlépe, necháme-li ho 1-2 dny v chladu odležet.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU