Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z droždí, lžíce cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, zaprášíme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě.
Změklé máslo utřeme se cukrem a žloutky do pěny, přidáme nastartovaný kvásek, prosátou mouku, rozinky namočené v tuzemáku, nasekané mandle, tuzemák, sůl, vanilkový cukr a vypracujeme hladké elastické těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout.
Poté pomoučníme pracovní plochu, těsto znovu zpracujeme, rozdělíme na 3 části a upleteme copánek, který zatočíme do tvaru věnce. Ten přeneseme na plech potřený olejem, nebo s pečicím papírem, kde ho necháme naposledy pod utěrkou nakynout.
Pomůžeme si kovovými kroužky, které nám udrží správný tvar. Jeden dáme na vnější okraj, druhý po vnitřním okraji a do věnce zasadíme několik malých kroužků velikosti vejce, které jsme pomazali olejem.
Tip: Pokud nemáte kovové kroužky nevadí. Věnec můžete upéct i bez nich – bude mít přirozený nepravidelný tvar. Do věnce můžete zasadit natvrdo vařená vejce, které po upečení a odstranění vytvoří vhodný důlek.
Těsně před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 20–25 minut. Necháme vychladnout, odstraníme kroužky, naaranžujeme kraslice a ozdobíme mašlí.