Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Pro někoho může být skvělým dárkem obří narozeninový dort, pro jiného zase obří narozeninový cheeseburger podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Potřebovat na něj budete kromě maxi bulky a pořádné porce mletého masa i například slaninu a vejce, které připravíte na grilu v litinové pánvi. Samotný maxi burger pak už jenom složíte jako obvykle – s trochou zeleniny a porcí dobře ochucené majonézy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 989 kJ / 953 kcal
Bílkoviny
47,10 g
Tuky
63,20 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
46,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z jedné dávky těsta na housky na burgery upečeme jednu velkou mega housku. Pečivo rozkrojíme na burger a každou polovinu krátce opečeme.
Jak upéct bulku na hamburger zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde. Pouze těsto nerozdělujte na jednotlivé housky, ale upečte jeden velký bochník.
02.V litinové pánvi na rozpáleném roštu vypečeme slaninu. Jakmile je křupavá, přidáme k ní vejce, rovnoměrně rozprostřeme, osolíme, opepříme a důkladně propečeme.
03.Mezitím jednotlivé placky masa osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a v rozpáleném grilu opečeme asi 3 minuty z každé strany. Na hotové maso před koncem položíme plátky sýra a necháme lehce zapéct.
Aby se maso propékalo rovnoměrněji, gril uzavřete poklopem.
04.Rozpečené poloviny maxi housky pomažeme chilli majonézou a na spodní půlku postupně vrstvíme listy ledového salátu, plátky rajčat, grilované maso se sýrem, nastrouhanou nivu a slaninovo-vajíčkovou omeletu. Přiklopíme vrchní částí housky a podáváme.
K maxi burgeru přistupujeme stejně, jako ke slanému dortu. Můžeme jej podávat na narozeninové oslavě ozdobený svíčkami a porcujeme ho na trojúhelníky stejně jako dort. Pokud preferujeme burgery spíchnuté špejlí, tak do každého trojúhelníku jednu zapíchneme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT