Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Maxi cheeseburger na způsob masového dortu

Pro někoho může být skvělým dárkem obří narozeninový dort, pro jiného zase obří narozeninový cheeseburger podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Potřebovat na něj budete kromě maxi bulky a pořádné porce mletého masa i například slaninu a vejce, které připravíte na grilu v litinové pánvi. Samotný maxi burger pak už jenom složíte jako obvykle – s trochou zeleniny a porcí dobře ochucené majonézy.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maxi houska

  • 17 g čerstvé droždí
  • 35 g krupicový cukr Belbake
  • 250 ml polotučné mléko Pilos
  • 250 g hladká mouka Belbake
  • 250 g polohrubá mouka Belbake
  • 14 g sůl Kania
  • 65 g máslo Pilos
  • 1 × vejce „M“ + na potření
  • na posypání sezamová semínka

Maxi burger:

  • 200 g anglická slanina Dulano (plátky)
  • 6 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1500 g hovězí burger Grill&Fun
  • 150 g sýr čedar Mature Valley Spire
  • 150 g chilli majonéza
  • 100 g ledový salát
  • 300 g rajčata
  • 100 g niva Náš kraj
  • gril
  • velká obracečka
  • litinová grilovací deska
  • napichovátka
  • struhadlo

POSTUP

Z jedné dávky těsta na housky na burgery upečeme jednu velkou mega housku. Pečivo rozkrojíme na burger a každou polovinu krátce opečeme.

Tip: Jak upéct bulku na hamburger zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde. Pouze těsto nerozdělujte na jednotlivé housky, ale upečte jeden velký bochník.

V litinové pánvi na rozpáleném roštu vypečeme slaninu. Jakmile je křupavá, přidáme k ní vejce, rovnoměrně rozprostřeme, osolíme, opepříme a důkladně propečeme.

Mezitím jednotlivé placky masa osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a v rozpáleném grilu opečeme asi 3 minuty z každé strany. Na hotové maso před koncem položíme plátky sýra a necháme lehce zapéct.

Tip: Aby se maso propékalo rovnoměrněji, gril uzavřete poklopem.

Rozpečené poloviny maxi housky pomažeme chilli majonézou a na spodní půlku postupně vrstvíme listy ledového salátu, plátky rajčat, grilované maso se sýrem, nastrouhanou nivu a slaninovo-vajíčkovou omeletu. Přiklopíme vrchní částí housky a podáváme.

Slaný dort

K maxi burgeru přistupujeme stejně, jako ke slanému dortu. Můžeme jej podávat na narozeninové oslavě ozdobený svíčkami a porcujeme ho na trojúhelníky stejně jako dort. Pokud preferujeme burgery spíchnuté špejlí, tak do každého trojúhelníku jednu zapíchneme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 884 kcal, 47 g bílkovin, 46 g sacharidů, 57 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.