Z jedné dávky těsta na housky na burgery upečeme jednu velkou mega housku. Pečivo rozkrojíme na burger a každou polovinu krátce opečeme.
Tip: Jak upéct bulku na hamburger zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde. Pouze těsto nerozdělujte na jednotlivé housky, ale upečte jeden velký bochník.
V litinové pánvi na rozpáleném roštu vypečeme slaninu. Jakmile je křupavá, přidáme k ní vejce, rovnoměrně rozprostřeme, osolíme, opepříme a důkladně propečeme.
Mezitím jednotlivé placky masa osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a v rozpáleném grilu opečeme asi 3 minuty z každé strany. Na hotové maso před koncem položíme plátky sýra a necháme lehce zapéct.
Tip: Aby se maso propékalo rovnoměrněji, gril uzavřete poklopem.
Rozpečené poloviny maxi housky pomažeme chilli majonézou a na spodní půlku postupně vrstvíme listy ledového salátu, plátky rajčat, grilované maso se sýrem, nastrouhanou nivu a slaninovo-vajíčkovou omeletu. Přiklopíme vrchní částí housky a podáváme.
Slaný dort
K maxi burgeru přistupujeme stejně, jako ke slanému dortu. Můžeme jej podávat na narozeninové oslavě ozdobený svíčkami a porcujeme ho na trojúhelníky stejně jako dort. Pokud preferujeme burgery spíchnuté špejlí, tak do každého trojúhelníku jednu zapíchneme.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 884 kcal, 47 g bílkovin, 46 g sacharidů, 57 g tuků.