Maxi cheeseburger na způsob masového dortu

play Přehrát video recept
Maxi cheeseburger na způsob masového dortu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Pro někoho může být skvělým dárkem obří narozeninový dort, pro jiného zase obří narozeninový cheeseburger podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Potřebovat na něj budete kromě maxi bulky a pořádné porce mletého masa i například slaninu a vejce, které připravíte na grilu v litinové pánvi. Samotný maxi burger pak už jenom složíte jako obvykle – s trochou zeleniny a porcí dobře ochucené majonézy.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maxi houska

  • 17 g čerstvé droždí
  • 35 g krupicový cukr Belbake
  • 250 ml polotučné mléko Pilos
  • 250 g hladká mouka Belbake
  • 250 g polohrubá mouka Belbake
  • 14 g sůl Kania
  • 65 g máslo Pilos
  • 1 × vejce „M“ + na potření
  • na posypání sezamová semínka

Maxi burger:

  • 200 g anglická slanina Dulano (plátky)
  • 6 × vejce „M“
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1500 g hovězí burger Grill&Fun
  • 150 g sýr čedar Mature Valley Spire
  • 150 g chilli majonéza
  • 100 g ledový salát
  • 300 g rajčata
  • 100 g niva Náš kraj

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 989 kJ / 953 kcal

Bílkoviny

47,10 g

Tuky

63,20 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

46,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z jedné dávky těsta na housky na burgery upečeme jednu velkou mega housku. Pečivo rozkrojíme na burger a každou polovinu krátce opečeme.

Jak upéct bulku na hamburger zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde. Pouze těsto nerozdělujte na jednotlivé housky, ale upečte jeden velký bochník.

02.V litinové pánvi na rozpáleném roštu vypečeme slaninu. Jakmile je křupavá, přidáme k ní vejce, rovnoměrně rozprostřeme, osolíme, opepříme a důkladně propečeme.

03.Mezitím jednotlivé placky masa osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a v rozpáleném grilu opečeme asi 3 minuty z každé strany. Na hotové maso před koncem položíme plátky sýra a necháme lehce zapéct.

Aby se maso propékalo rovnoměrněji, gril uzavřete poklopem.

04.Rozpečené poloviny maxi housky pomažeme chilli majonézou a na spodní půlku postupně vrstvíme listy ledového salátu, plátky rajčat, grilované maso se sýrem, nastrouhanou nivu a slaninovo-vajíčkovou omeletu. Přiklopíme vrchní částí housky a podáváme.

Slaný dort

K maxi burgeru přistupujeme stejně, jako ke slanému dortu. Můžeme jej podávat na narozeninové oslavě ozdobený svíčkami a porcujeme ho na trojúhelníky stejně jako dort. Pokud preferujeme burgery spíchnuté špejlí, tak do každého trojúhelníku jednu zapíchneme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo