Fazolové lusky zblanšírujeme.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme jogurtem, mletou paprikou a nasekanou pažitku. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc) v lednici.
Malé brambory očistíme a ve slupce je uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme lehce vychladnout a smícháme s fazolkami, pokrájenými rajčaty, olivami, červenou cibulí, mozzarellou a pokrájenou rukolou. Promícháme, zalijeme italským dresinkem a znovu dobře promícháme.
Tip: Jak připravit domácí italský dresink zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Ochucené a rozleželé maso obalíme v trojobalu. Nejprve v bezlepkové mouce, následně v rozšlehaných vejcích, a nakonec v kukuřičné strouhance.
Tip: Kukuřičnou strouhanku si doma můžete připravit i rozemletím kukuřičných lupínků, které se obvykle podávají k snídani.
Obalené bezlepkové řízky smažíme ideálně v přepuštěném másle.
Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo zjistíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Podáváme v mělkém talíři, na který nandáme porci ochuceného italského bramborového salátu s čerstvě usmaženým krůtím řízkem a měsíčkem citronu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 786 kcal, 47 g bílkovin, 61 g sacharidů, 38 g tuků.