Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Dobré jídlo by nemělo jenom skvěle chutnat, ale také hezky vypadat! A to je případ receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který upekl celý filet lososa s křupavou krustou. Samotné pečení ryby je opravdu jednoduché, a tak většinu času přípravy strávíte u míchání bylinkové krusty. Tam kromě bylinek patří i toastový chléb (případně bezlepkový), česnek, parmazán a sušená i čerstvá rajčata. Díky použitému chlebu je krusta sama o sobě poměrně sytá, a tak si coby s přílohou vystačíte už jen s restovanými fazolkami na červené cibuli a česneku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 795 kJ / 668 kcal
Bílkoviny
41,90 g
Tuky
38,80 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
35,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Toastový chléb s bylinkami a třemi stroužky česneku rozsekáme na drobenku.
Pro bezlepkovou variantu zvolte bezlepkové světlé pečivo.
02.Promícháme s oloupanými a na kostičky nasekanými rajčaty, pokrájenými sušenými rajčaty, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, dvěma lžícemi olivového oleje a důkladně promícháme.
03.Lososa dostatečně osolíme, opepříme a necháme v lednici hodinu rozležet. Následně rybu přendáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme hořčicí a zasypeme vrstvou připravené drobenky.
04.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut na program horkovzduch.
05.V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme plátky ze čtyř stroužků česneku, nadrobno nakrájenou pálivou papričku, sůl a pepř. Přidáme i rozmrazené fazolky.
Pokud používáte čerstvé fazolky, tak je nejprve krátce zblanšírujte (1-2 minuty povařte v osolené vroucí vodě).
06.Hotové fazole se zeleninou přendáme do mísy, kterou spolu s pečeným lososem servírujeme doprostřed stolu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT