Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Losos v bylinkové krustě s fazolkami na česneku

Dobré jídlo by nemělo jenom skvěle chutnat, ale také hezky vypadat! A to je případ receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který upekl celý filet lososa s křupavou krustou. Samotné pečení ryby je opravdu jednoduché, a tak většinu času přípravy strávíte u míchání bylinkové krusty. Tam kromě bylinek patří i toastový chléb (případně bezlepkový), česnek, parmazán a sušená i čerstvá rajčata. Díky použitému chlebu je krusta sama o sobě poměrně sytá, a tak si coby s přílohou vystačíte už jen s restovanými fazolkami na červené cibuli a česneku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g máslového toastového chleba Tastino
  • 2 hrsti čerstvých bylinek (petržel, bazalka, tymián, rozmarýn)
  • 7 × stroužků česneku
  • 100 g čerstvých rajčat
  • 100 g sušených rajčat Italiamo
  • 50 g parmazánu Parmiggiano Reggiano Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 600 g filetu lososa vcelku
  • 1 × lžíce dijonské hořčice Kania
  • 2 × červené cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • 400 g zelených fazolek Freshona

POSTUP

Toastový chléb s bylinkami a třemi stroužky česneku rozsekáme na drobenku.

Tip: Pro bezlepkovou variantu zvolte bezlepkové světlé pečivo.

Promícháme s oloupanými a na kostičky nasekanými rajčaty, pokrájenými sušenými rajčaty, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, dvěma lžícemi olivového oleje a důkladně promícháme.

Lososa dostatečně osolíme, opepříme a necháme v lednici hodinu rozležet. Následně rybu přendáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme hořčicí a zasypeme vrstvou připravené drobenky.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut na program horkovzduch.

V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme plátky ze čtyř stroužků česneku, nadrobno nakrájenou pálivou papričku, sůl a pepř. Přidáme i rozmrazené fazolky.

Tip: Pokud používáte čerstvé fazolky, tak je nejprve krátce zblanšírujte (1-2 minuty povařte v osolené vroucí vodě).

Hotové fazole se zeleninou přendáme do mísy, kterou spolu s pečeným lososem servírujeme doprostřed stolu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU