Losos v bylinkové krustě s fazolkami na česneku

play Přehrát video recept
Losos v bylinkové krustě s fazolkami na česneku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Dobré jídlo by nemělo jenom skvěle chutnat, ale také hezky vypadat! A to je případ receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, který upekl celý filet lososa s křupavou krustou. Samotné pečení ryby je opravdu jednoduché, a tak většinu času přípravy strávíte u míchání bylinkové krusty. Tam kromě bylinek patří i toastový chléb (případně bezlepkový), česnek, parmazán a sušená i čerstvá rajčata. Díky použitému chlebu je krusta sama o sobě poměrně sytá, a tak si coby s přílohou vystačíte už jen s restovanými fazolkami na červené cibuli a česneku.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g máslového toastového chleba Tastino
  • 2 hrsti čerstvých bylinek (petržel, bazalka, tymián, rozmarýn)
  • 7 × stroužků česneku
  • 100 g čerstvých rajčat
  • 100 g sušených rajčat Italiamo
  • 50 g parmazánu Parmiggiano Reggiano Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 3 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 600 g filetu lososa vcelku
  • 1 × lžíce dijonské hořčice Kania
  • 2 × červené cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • 400 g zelených fazolek Freshona

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 795 kJ / 668 kcal

Bílkoviny

41,90 g

Tuky

38,80 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

35,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Toastový chléb s bylinkami a třemi stroužky česneku rozsekáme na drobenku.

Pro bezlepkovou variantu zvolte bezlepkové světlé pečivo.

02.Promícháme s oloupanými a na kostičky nasekanými rajčaty, pokrájenými sušenými rajčaty, nastrouhaným sýrem, solí, pepřem, dvěma lžícemi olivového oleje a důkladně promícháme.

03.Lososa dostatečně osolíme, opepříme a necháme v lednici hodinu rozležet. Následně rybu přendáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, potřeme hořčicí a zasypeme vrstvou připravené drobenky.

04.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut na program horkovzduch.

05.V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme plátky ze čtyř stroužků česneku, nadrobno nakrájenou pálivou papričku, sůl a pepř. Přidáme i rozmrazené fazolky.

Pokud používáte čerstvé fazolky, tak je nejprve krátce zblanšírujte (1-2 minuty povařte v osolené vroucí vodě).

06.Hotové fazole se zeleninou přendáme do mísy, kterou spolu s pečeným lososem servírujeme doprostřed stolu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo