Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z krkovice nakrájíme steaky, lehce rukou vytvarujeme (můžeme i naklepat) a opepříme. Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu hořčice, přidáme nasekaný tymián a rozmarýn, 4 stroužky česneku nakrájené na plátky, vložíme maso, potřeme zbylou hořčicí, posypeme nasekanými bylinkami a zakápneme olivovým olejem. Maso necháme v lednici alespoň 3 hodiny marinovat (nejlépe přes noc).
Namarinované maso osolíme a zprudka opečeme v pánvi. Poté vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 15 – 20 minut.
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme máslo a přivedeme k varu. Přisypeme hladkou mouku a rozmícháme dohladka. Těsto necháme 3 – 4 minuty chladnout, poté vmícháme vejce, osolíme a přidáme nasekanou listovou petržel a brambory, které jsme předtím uvařili ve slupce, oloupali a propasírovali. Hotové těsto necháme chvíli odležet v lednici.
Pomocí lžíce namočené v oleji nabereme trochu těsta, vložíme do hrnce s větším množstvím rozpáleného rostlinného oleje a smažíme dozlatova. V průběhu smažení krokety otočíme. Hotové krokety necháme okapat na ubrousku a osolíme.
V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a červenou cibuli nakrájenou na nudličky. Po chvíli přidáme zelené fazolky, osolíme a opepříme.
Majonézu, kečup, křen a citronovou šťávu smícháme, osolíme, opepříme a vymícháme hladkou omáčku.
Grilovanou krkovičku podáváme s kroketami a zelenými fazolkami, koktejlovou omáčku servírujeme zvlášť v misce.