Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Lokše plněné grilovanou krkovicí a kysaným zelím

Tenké bramborové placky, tedy lokše, se skvěle hodí jako poněkud netradiční příloha ke grilovanému masu. A přesně tak je použil i šéfkuchař Roman Paulus, který tentokrát natočil video recept na lokše s grilovanou krkovicí. Zatímco nakořeněnou krkovici připravíte přímo na grilu, na ohřátí lokší budete potřebovat ještě litinovou pánev nebo například pizza kámen. Kromě samotných placek a šťavnatého vepřového masa využijete ještě sýr, kysané zelí, čerstvou zeleninu a na dochucení i domácí chilli majonézu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřová krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 15 g grilovací koření Kania
  • 1 × lžíce sádlo Pikok
  • 8 × lokše
  • 100 g sýr čedar Mature Valley Spire
  • 500 g kysané zelí Chef Select
  • 100 g ledový salát
  • 200 g chilli majonéza
  • 20 g smažená cibulka Kania
  • 1 × hrst čerstvé bylinky

POSTUP

Plátky krkovice osolíme, ochutíme grilovacím kořením a ve žhavé zóně grilujeme 4-5 minut z každé strany. Následně maso přemístíme do chladnější zóny a pomalu dopékáme doměkka asi 20 minut.

Když se maso griluje, sýr nastrouháme nahrubo, ledový salát nakrájíme na nudličky a bylinky lehce natrháme.

Když je krkovice skoro hotová, vložíme na rošt litinovou pánev. V ní rozpustíme sádlo a opečeme na něm lokše.

Tip: Jak připravit domácí lokše zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Prohřátou placku posypeme strouhaným sýrem, gril poklopem uzavřeme a sýr necháme rozpustit. Hotovou krkovici nakrájíme na menší plátky.

Rozpečenou lokši naplníme porcí kysaného zelí, grilovanou krkovicí, připraveným ledovým salátem, chilli majonézou a smaženou cibulkou. Přiklopíme, ozdobíme ještě trochou majonézy, smažené cibulky a sezónních bylinek a podáváme.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 574 kcal, 32 g bílkovin, 27 g sacharidů, 38 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.