Lokše plněné grilovanou krkovicí a kysaným zelím

play Přehrát video recept
Lokše plněné grilovanou krkovicí a kysaným zelím
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Slovenská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

Tenké bramborové placky, tedy lokše, se skvěle hodí jako poněkud netradiční příloha ke grilovanému masu. A přesně tak je použil i šéfkuchař Roman Paulus, který tentokrát natočil video recept na lokše s grilovanou krkovicí. Zatímco nakořeněnou krkovici připravíte přímo na grilu, na ohřátí lokší budete potřebovat ještě litinovou pánev nebo například pizza kámen. Kromě samotných placek a šťavnatého vepřového masa využijete ještě sýr, kysané zelí, čerstvou zeleninu a na dochucení i domácí chilli majonézu.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřová krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 15 g grilovací koření Kania
  • 1 × lžíce sádlo Pikok
  • 8 × lokše
  • 100 g sýr čedar Mature Valley Spire
  • 500 g kysané zelí Chef Select
  • 100 g ledový salát
  • 200 g chilli majonéza
  • 20 g smažená cibulka Kania
  • 1 × hrst čerstvé bylinky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 870 kJ / 689 kcal

Bílkoviny

32,90 g

Tuky

46,40 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

4,70 g

Sacharidy

32,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Plátky krkovice osolíme, ochutíme grilovacím kořením a ve žhavé zóně grilujeme 4-5 minut z každé strany. Následně maso přemístíme do chladnější zóny a pomalu dopékáme doměkka asi 20 minut.

02.Když se maso griluje, sýr nastrouháme nahrubo, ledový salát nakrájíme na nudličky a bylinky lehce natrháme.

03.Když je krkovice skoro hotová, vložíme na rošt litinovou pánev. V ní rozpustíme sádlo a opečeme na něm lokše.

Jak připravit domácí lokše zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Prohřátou placku posypeme strouhaným sýrem, gril poklopem uzavřeme a sýr necháme rozpustit. Hotovou krkovici nakrájíme na menší plátky.

05.Rozpečenou lokši naplníme porcí kysaného zelí, grilovanou krkovicí, připraveným ledovým salátem, chilli majonézou a smaženou cibulkou. Přiklopíme, ozdobíme ještě trochou majonézy, smažené cibulky a sezónních bylinek a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo