Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do vlažného mléka přisypeme krystalový cukr, rozdrobené droždí a lžičku mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do vzešlého kvásku přisypeme mouku, přidáme Kyšku, vejce a vanilinový cukr a metličkou vymícháme těsto, které necháme na teplém místě asi 15 minut kynout.
Rozehřejeme lívanečník a do důlků nalijeme trochu oleje. Na rozehřátém oleji smažíme lívance. Odkládáme na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný olej.
V pánvi rozpustíme máslo. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na širší plátky a necháme v pánvi zesklovatět. Poté přisypeme třtinový cukr a skořici a necháme zkaramelizovat. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a provaříme.
Lívanečky servírujeme vlažné s horkými jablky v karamelu a lžící tvarohu smíchaného s moučkovým cukrem. Ozdobíme lístkem máty.