Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V menším hrnci rozpustíme máslo (nevaříme). Než se rozehřeje, smícháme v robotu podmáslí, cukr, celé vejce a špetku soli. Po chvíli přilijeme rozehřáté máslo a mouku smíchanou s kypřicím práškem. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme lívance o průměru asi 10 cm. Zlatavé lívance vyndáme z pánve a přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku.
Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na „měsíčky“. Do pánve nasypeme cukr krystal, švestky, nalijeme Tuzemák a zamícháme. Na závěr přisypeme skořici, promícháme a sundáme z vařiče.
Lívance dáme na talíř, na ně položíme zkaramelizované švestky a zalijeme šťávou, kterou na pánvi „pustily“.