Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Kytičkový koláč

Máte rádi klasický mřížkový koláč? Obměňte ho a připravte si krásný kytičkový koláč podle Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml Tuzemáku Alliance
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 1 × balení vanilinového cukru Castello
  • 100 g másla Pilos
  • 350 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × lžička kypřicího prášku do pečiva Castello

Náplň

  • 600 g šípkového džemu Maintal
  • kulatá pečicí forma (Ø 24 cm)
  • kuchyňský robot
  • potravinová fólie
  • vykrajovátka ozdobných tvarů

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme celá vejce, Tuzemák, oba cukry a máslo. Po chvíli přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Vzniklé těsto přendáme na vál, lehce poprášíme moukou a zpracujeme. Těsto rozdělíme na třetiny. 1/3 necháme na zdobení, ze zbývajících 2/3 těsta vytvoříme placku, kterou rozprostřeme na dno pečicí formy a prsty vytvoříme okraje.

Koláč

Na těsto ve formě rozetřeme silnou vrstvu džemu. Zbylou 1/3 těsta vyválíme. Na vzniklou placku položíme potravinovou fólii a přes ní vykrájíme pomocí vykrajována ozdobné tvary (např. kytičky s lístky). Ty poté skládáme na džem dle vlastní fantazie. Nazdobený koláč vložíme do trouby předehřáté na 150°C a pečeme asi 35 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.