Předem připravíme těsto. My zvolili linecké těsto na ovocný koláč podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zázvor a jablko očistíme a nastrouháme.
Tip: Slupky z rebarbory nevyhazujte a použijte je na rebarborový vývar do kompotu podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Třtinový cukr v hrnci opatrně zkaramelizujeme, přidáme nakrájenou rebarboru, nastrouhaný zázvor, skořici, lesní plody (mohou být zmrzlé), nastrouhaná jablka, tuzemák a dusíme, dokud konzistence nebude připomínat marmeládu. Necháme vychladnout.
Předem připravené těsto rozdělíme na třetiny, 2/3 použijeme na spodní část koláče, 1/3 na mřížku. Za podsypávání vyválíme plát silný 3 mm a vložíme do kulaté koláčové formy. Naplníme studenou rebarborovou náplní nahoru klademe 1,5 cm široké pásky do mřížky. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C přibližně 35 minut dozlatova na program horkovzduch.
Krájíme alespoň hodinu vychladlý koláč a podáváme ideálně se šlehačkou či zakysanou smetanou.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce s těstem podle Kulinářské akademie Lidlu): 360 kcal, 4 g bílkovin, 41 g sacharidů, 19 g tuků.