Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
20 min.
Linecké těsto se hodí na přípravu tradičních slepovaných koleček (tedy na linecké), ale také na různé koláče. Linecký koláč s ovocem chutná skvěle v každém ročním období. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na klasické linecké těsto z másla, mouky a žloutků, které potom můžete použít na stovky různých způsobů. Nezapomeňte ale, že se před dalším zpracováním musí nechat alespoň na několik hodin (ideálně přes noc) odležet. Na druhou stranu ho ale můžete jednoduše zamrazit a vyndat z mrazáku zrovna ve chvíli, kdy budete mít chuť si upéct něco sladkého.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 307 kJ / 312 kcal
Bílkoviny
4,00 g
Tuky
17,90 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
33,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy dáme změklé máslo, cukry, kůru z citronu, špetku soli, žloutky, mouku a promícháme v kuchyňském robotu. Následně těsto vypracujeme rukama, vytvarujeme obdélník či puk, zabalíme do potravinové fólie. Necháme odpočinout alespoň přes noc v lednici.
Těsto vychází přibližně na jeden kulatý ovocný koláč o Ø 27 cm, tedy asi 10 porcí.
02.Odpočaté těsto rozdělíme na třetiny, 2/3 použijeme na spodní část koláče, 1/3 na mřížku.
03.Za podsypávání vyválíme plát silný 3 mm a vložíme do kulaté koláčové formy. Naplníme ovocnou náplní a na ní poklademe ozdobným způsobem zbylé těsto. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C přibližně 35 minut dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT