Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Křehký jablečný koláč

Ochutnejte vynikající jablečný koláč podle Markéty Krajčovičové z křehkého těsta a jablečného pyré. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 125 g másla Pilos
  • 150 g cukru krystal Castello
  • 2 vejce “M“
  • 5 lžic čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 450 g bio mouky Belbake
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello

Náplň

  • 500 g bio jablek
  • 355 g bio jablečného protlaku Freshona
  • skořice mletá Mikado
  • 1 pudink s vanilkovou příchutí Castello
  • struhadlo
  • keramická forma s vlnkovaným okrajem (průměr 24 cm)
  • váleček

POSTUP

Těsto

Změklé máslo, cukr, celá vejce a mléko vyšleháme v robotu. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vypracujeme těsto, nejprve v robotu, poté ještě propracujeme rukama na pomoučené pracovní desce. Těsto rozdělíme na poloviny (trochu necháme stranou na ozdobu). Jednu polovinu těsta rozválíme a pomocí válečku přeneseme do máslem vymazané formy.

Náplň

Omytá jablka i se slupkou nastrouháme nahrubo, přidáme jablečný protlak, trochu skořice a pudinkový prášek a smícháme. Přendáme na těsto a rozprostřeme.

Koláč

Rozválíme druhou polovinu těsta. Přeneseme do formy a přitlačíme okraje. Ze zbylého těsta vyřízneme jablko, jímž koláč ozdobíme. Koláč nakonec propícháme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Koláč podáváme vychlazený, např. s vyšlehanou smetanou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU