Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Křehké těsto, skořice a voňavá jablíčka – to bude určitě domácí koláč. Všichni pamatujeme z dětství jeho chuť a velice rádi si ji připomeneme. Křehký koláč patří ke klasickým receptům a podávat ho můžete na různé způsoby – se sněhem z bílků, šlehačkou, vanilkovou omáčkou nebo se zmrzlinou. V následujícím videu naší Kulinářské akademii Vám Roman Paulus poskytne několik cenných rad, jak připravit perfektní těsto, jak ho nejlépe vyválet a co udělat, aby jablečná náplň byla opravdu delikátní.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
21 002 kJ / 5 019 kcal
Bílkoviny
60,90 g
Tuky
282,30 g
Vláknina
33,70 g
Sůl
3,70 g
Sacharidy
557,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mouky, kypřicího prášku, soli, skořice, másla a vajec vypracujte těsto, nejlépe pomocí robotu. Poté ještě zpracujte rukama, lehce pomoučněte a vyválejte mezi 2 listy pečicího papíru. Vykrojte podle velikosti formy, přendejte na plech a ze zbytků připravte okraje.
02.Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, asi 2/3 nakrájejte na kostičky a zbylá na špalíčky. Kostičky jablek ochuťte cukrem a skořicí a promíchejte rukama.
03.Do připraveného těsta dejte ochucená jablka, která předtím ještě vyždímejte, a po povrchu úhledně rozložte špalíčky. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 40 minut.
04.Z meruňkového džemu, tuzemáku a vody připravte rozvar, suroviny nechte probublat na sporáku a po ještě teplý koláč jím potřeme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT