Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí stehna na staročeský způsob

Jak to dopadne, když se slovenský kuchař pustí do české kuchyně? Pokud se jedná o šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, můžete si být jisti, že výsledek bude vynikající. Podívejte se na jeho recept na kuřecí kousky na staročeský způsob. Zjistíte, jak správně naporcovat kuřecí maso – samozřejmě stehna, která jsou nejšťavnatější – i jak ho smíchat společně s dalšími ingrediencemi, které mu dodají tu správnou vůni i chuť. Do vaření tak zapojíte i vlašské ořechy, sušené švestky, povidla i rozinky. Jako přílohu můžete zvolit čerstvý chléb, případně restované brambory.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • cibule
  • 1 kg horní kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrst sušené švestky Alesto
  • 1 × hrst vlašské ořechy Alesto
  • 1 × hrst rozinky Alesto
  • 4 × lžíce povidla Náš kraj
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 kg brambory
  • 1 × lžička kmín Kania
  • 100 g máslo Pilos
  • 1 × hrst salát mix

POSTUP

V hrnci na oleji orestujeme nasekanou cibuli. Horní kuřecí stehna vykostíme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. 

Tip: Video jak vykostit kuřecí stehna najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ochutíme solí a pepřem a dáme do hrnce k cibuli. Přidáme vlašské ořechy, rozinky a překrojené sušené švestky. Přidáme povidla, které chvíli orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Maso na mírném plameni chvíli podusíme. Nakonec přilijeme šťávu z poloviny citronu.

Předvařené brambory nakrájíme na měsíčky a opečeme v pánvi s olejem. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opékáme dozlatova. Před koncem přidáme máslo. 

Salát ochutíme olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem.

Kuřecí maso na staročeský způsob servírujeme s porcí brambor a salátu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU