Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Příprava špízů je jedna z nejzábavnějších součástí každoročních grilovaček. Není proto divu, že k napichování surovin na špejle se rády přidávají i děti. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na špízy z kuřecích stehen, žampionů a červené cibule. Kromě toho, že se naučíte namíchat i voňavou marinádu z bylinek a citronové kůry, vyzkoušíte si i grilovanou červenou řepu jako přílohu. Nakonec zbývá už jen gorgonzolový dip a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 350 kJ / 801 kcal
Bílkoviny
57,80 g
Tuky
48,60 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
35,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso nakrájíme na kousky, posypeme tymiánem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí, pepřem, pokapeme olejem a necháme marinovat. Cibuli rozčtvrtíme, menší žampiony necháme celé a ty větší překrojíme. Řepu z vrchu nařežeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme ze všech stran.
Dřevěné špejle předem namočíme do vody, aby během grilování nehořely.
02.Na špejle střídavě napichujeme kousky masa, cibule a žampiony. Gril potřeme olejem a špízy za občasného obracení grilujeme dozlatova.
03.V misce smícháme smetanu, gorgonzolu, sůl, pepř, citronovou kůru a olej.
04.Krajíce chleba opečeme na grilu a pokapeme olejem.
05.Řepu rozložíme na talíř, přidáme salátové listy, špízy a křupavý chléb. Na řepu dáme gorgonzolový dip a celé jídlo posypeme nasekanou cibulkou a rozdrcenými ořechy.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT