Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Kuřecí špízy s grilovanou řepou a gorgonzolou

Příprava špízů je jedna z nejzábavnějších součástí každoročních grilovaček. Není proto divu, že k napichování surovin na špejle se rády přidávají i děti. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na špízy z kuřecích stehen, žampionů a červené cibule. Kromě toho, že se naučíte namíchat i voňavou marinádu z bylinek a citronové kůry, vyzkoušíte si i grilovanou červenou řepu jako přílohu. Nakonec zbývá už jen gorgonzolový dip a můžete podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g kuřecích stehen bez kůže a kosti Řezníkova čerstvá porce
  • čerstvý tymián
  • 1 × citron
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × červená cibule
  • 100 g žampionů
  • 500 g vařené červené řepy
  • 200 g zakysané smetany Pilos
  • 100 g gorgonzoly Lovilio
  • 1 × chléb nebo jiné světlé pečivo
  • 100 g salátu mix
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × hrst vlašských ořechů Alesto

POSTUP

Špízy:

Maso nakrájíme na kousky, posypeme tymiánem, nastrouhanou citronovou kůrou, solí, pepřem, pokapeme olejem a necháme marinovat. Cibuli rozčtvrtíme, menší žampiony necháme celé a ty větší překrojíme. Řepu z vrchu nařežeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme ze všech stran. 

Tip: Dřevěné špejle předem namočíme do vody, aby během grilování nehořely.

Na špejle střídavě napichujeme kousky masa, cibule a žampiony. Gril potřeme olejem a špízy za občasného obracení grilujeme dozlatova.

 Gorgonzolový dip:

V misce smícháme smetanu, gorgonzolu, sůl, pepř, citronovou kůru a olej. 

Krajíce chleba opečeme na grilu a pokapeme olejem. 

Servírování:

Řepu rozložíme na talíř, přidáme salátové listy, špízy a křupavý chléb. Na řepu dáme gorgonzolový dip a celé jídlo posypeme nasekanou cibulkou a rozdrcenými ořechy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU