Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Špízy z mletého masa se schwarzwaldskou šunkou a salátem tabbouleh

Mleté maso na grilu nemusí znamenat jen burgery. Šéfkuchař Roman Paulus griluje i špízy z mletého hovězího a vepřového masa obalené v cuketě a schwarzwaldské šunce. Kromě toho, že zjistíte, jak správně připravit špízy na gril, naučíte se i jednoduchý trik, jak grilovat s třískami namočenými ve vodě, abyste svým jídlům dodali lehce uzený nádech. Nakonec si s Romanem Paulusem připravíte i tabbouleh – oblíbený blízkovýchodní salát z bulguru, nasekané petržele, červené cibulky a rajčat.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Tabbouleh

  • 1 × hrst bulguru Campo Largo
  • 4 × hrsti listové petržele
  • 16 × cherry rajčat
  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžička mleté skořice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • 4 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Špízy

  • 600 g mletého masa mix 50:50 Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžíce sušeného oregana Kania
  • 4 × lžíce pažitky
  • 2 × cukety
  • 16 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 4 × červené špičaté papriky
  • gril
  • odštěpky tvrdého dřeva
  • dřevěné nebo kovové špejle

POSTUP

Tabbouleh:

Bulgur uvaříme podle návodu. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou petržel, čtvrtiny cherry rajčat, najemno nasekanou cibuli, skořici, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Salát dáme stranou a necháme rozležet.

Špízy:

Maso ochutíme oreganem, pažitkou, solí, pepřem a vytvoříme válečky. Ze směsi tvarujeme malé šišky, které zabalíme nejprve do 1-2 tenkých plátků cukety a následně do plátku šunky. Napíchneme na dvě špejle (dle velikosti) a grilujeme zprudka asi 5 minut z každé strany.

Tip: Špejle před použitím namočte do vody. Díky tomu se na grilu spíše nespálí.

Celé omyté papriky potřeme olejem a grilujeme v chladné části grilu spolu se špízem.

Abychom dosáhli kouřové chuti, přidáme do žhavých uhlíku předem namočené odštěpky z tvrdého dřeva.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Na prkýnku či talíři podáváme masový špíz se salátem tabbouleh a čerstvě opečenou paprikou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU