Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kuřecí řízek plněný tvarůžky, slaninou a cibulí

Máte rádi olomoucké syrečky? Jakmile si zvyknete na poněkud netypické aroma, tak si tvarůžky určitě zamilujete. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Romana Pauluse, kde hrají hlavní roli jako náplň kuřecích řízků. Uvidíte, jak kuřecí prso správně naříznout i naplnit (kromě voňavého sýra i slaninou a cibulí) a jak se ujistit, že při smažení nevyteče náplň ven. Zatímco se budou plněné kuřecí řízky smažit, můžete si jako přílohu připravit krémovou bramborovou kaši – do té přidal Roman Paulus i trochu rukoly, čímž vytvořil nečekaně lahodnou kombinaci!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 110 g plátky slaniny Dulano
  • 1 × cibule
  • 150 g mini tvarůžky s kmínem
  • na obalování na obalení hladká mouka Belbake
  • na obalování vejce „M“
  • strouhanka Belbake
  • na smažení přepuštěné máslo
  • 800 g bramborová kaše
  • 40 g čerstvá rukola
  • 1 × citron
  • palička na maso
  • potravinová fólie
  • špejle

POSTUP

Kuřecí prsa rozkrojíme na motýlka a naklepeme přes potravinovou fólii. Opepříme, osolíme a plníme postupně plátkem slaniny, cibulí nakrájenou na proužky a tvarůžky (na jeden řízek použijeme dva mini tvarůžky). 

Tip: Mini tvarůžky zvolte podle chuti klasické, s kmínem anebo ty s ušlechtilou plísní.

Maso zaklopíme, spíchneme špejlí a obalujeme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, následně v rozkvrdlaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud máme pocit, že by někudy sýr mohl vytékat, obalíme raději nadvakrát. Smažíme v přepuštěném másle dozlatova.

Tip: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Z hotových řízků vytáhneme špejle a podáváme s měsíčkem citronu a bramborovou kaší, do které před dokončením zamícháme čerstvou rukolu.

Tip: Jak připravit klasickou jemnou bramborovou kaši se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 723 kcal, 60 g bílkovin, 60 g sacharidů, 27 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.