Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Až budete příště připravovat kuřecí čtvrtky, sáhněte po tomto receptu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil kuřecí čtvrtky s kořenovou zeleninou, žampiony a sušenými rajčaty, které celému jídlu dodávají lehký středomořský nádech. V omáčce ale nechybí ani majoránka, smetana nebo bílé víno. Jako příloha pak poslouží kuskus ochucený lahůdkovou cibulkou a olivovým olejem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 492 kJ / 835 kcal
Bílkoviny
43,02 g
Tuky
47,76 g
Vláknina
8,24 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
52,95 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí čtvrtky překrojíme na menší části, očistíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji dokřupava.
02.Mrkev a petržel nakrájíme na hranolky a přidáme do hrnce. Maso v průběhu opékání otáčíme. Přidáme bobkové listy, nadrobno nakrájené cibuli a česnek, promícháme a chvíli restujeme. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a překrojená sušená rajčata, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, povaříme, až se z vína odpaří alkohol, a zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Podle potřeby opět osolíme nebo opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka asi 20 minut. Před koncem přilijeme k masu smetanu a přidáme majoránku.
03.V hrnci na oleji orestujeme kuskus. Osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou stáhneme z ohně a necháme odstát.
04.Kuřecí čtvrtky podáváme s kuskusem, posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a pokapeme olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT