Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kuřecí čtvrtky se smetanou, žampiony a sušenými rajčaty

Až budete příště připravovat kuřecí čtvrtky, sáhněte po tomto receptu! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil kuřecí čtvrtky s kořenovou zeleninou, žampiony a sušenými rajčaty, které celému jídlu dodávají lehký středomořský nádech. V omáčce ale nechybí ani majoránka, smetana nebo bílé víno. Jako příloha pak poslouží kuskus ochucený lahůdkovou cibulkou a olivovým olejem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1,1 kg kuřecí čtvrtky Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • na obalování hladká mouka Belbake
  • 1 × svazek mrkev s natí
  • 1 × svazek petržel s natí
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 200 g hnědé žampiony
  • 1 × hrst sušená rajčata Baresa
  • 200 ml bílé suché víno
  • 200 g kuskus
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 250 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × lžička sušená majoránka Kania

POSTUP

Kuřecí čtvrtky překrojíme na menší části, očistíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji dokřupava. 

Mrkev a petržel nakrájíme na hranolky a přidáme do hrnce. Maso v průběhu opékání otáčíme. Přidáme bobkové listy, nadrobno nakrájené cibuli a česnek, promícháme a chvíli restujeme. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a překrojená sušená rajčata, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, povaříme, až se z vína odpaří alkohol, a zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Podle potřeby opět osolíme nebo opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka asi 20 minut. Před koncem přilijeme k masu smetanu a přidáme majoránku.

V hrnci na oleji orestujeme kuskus. Osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou stáhneme z ohně a necháme odstát. 

Kuřecí čtvrtky podáváme s kuskusem, posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a pokapeme olejem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.