Kuřecí čtvrtky překrojíme na menší části, očistíme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji dokřupava.
Mrkev a petržel nakrájíme na hranolky a přidáme do hrnce. Maso v průběhu opékání otáčíme. Přidáme bobkové listy, nadrobno nakrájené cibuli a česnek, promícháme a chvíli restujeme. Přidáme žampiony nakrájené na čtvrtiny a překrojená sušená rajčata, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, povaříme, až se z vína odpaří alkohol, a zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Podle potřeby opět osolíme nebo opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka asi 20 minut. Před koncem přilijeme k masu smetanu a přidáme majoránku.
V hrnci na oleji orestujeme kuskus. Osolíme, opepříme, zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou stáhneme z ohně a necháme odstát.
Kuřecí čtvrtky podáváme s kuskusem, posypeme nakrájenou lahůdkovou cibulkou a pokapeme olejem.