Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Kuřecí stehna s houbami a bílými fazolemi

Připravte si recept kuřecí stehna s houbami a bílými fazolemi podle Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g bílých fazolí Cornfarm (namočených přes noc)
  • 2 × – 3 bobkové listy Mikado
  • 250 g hnědých žampionů
  • 150 g hlívy ústřičné
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × velká cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 3 × kuřecí čtvrtky Řezníkova čerstvá porce
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • lahůdková cibulka (na ozdobu)
  • sítko
  • zapékací mísa

POSTUP

Fazole probereme, propláchneme, namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den uvaříme s bobkovými listy doměkka, scedíme a necháme okapat.

Omyté a osušené žampiony a hlívu nakrájíme na menší kousky, které orestujeme na olivovém oleji. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a několik větviček rozmarýnu, osolíme, opepříme a dále opékáme.

Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, rozdělíme na menší části a přidáme k houbám a orestujeme ze všech stran dozlatova. Přidáme uvařené bílé fazole, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se odpaří alkohol, přidáme máslo a přilijeme vývar. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme doměkka 45 – 60 minut.

Servírování

Pečené kuřecí kousky s fazolemi servírujeme posypané lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.