Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí čtvrtky vykostíme, stáhneme z kůže a nakrájíme na menší kousky. Z kostí, kůží a ořezů připravíme vývar.
Tip: Jak vykostit kuřecí čtvrtky, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Jáhly uvaříme dle návodu na obalu ne zcela doměkka.
Kousky kuřete osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Jakmile je maso ze všech stran orestované, přidáme červenou cibuli nakrájenou na větší kousky, pálivou papričku nakrájenou na kolečka a česnek nakrájený na plátky, krátce zarestujeme, podlijeme vývarem, dusíme pod pokličkou doměkka (15 – 20 minut).
Přidáme papriku nakrájenou na kostičky a vařené jáhly, promícháme, vypneme sporák, přiklopíme pokličkou a necháme odstát.
V pánvi s trochou rozehřátého olivového oleje opečeme větší kusy lahůdkové cibulky a papriku nakrájenou na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou bazalku.
Pokrm podáváme v hlubším talíři ozdobený orestovanou lahůdkovou cibulkou a paprikou.