Roman Paulus

Kukuřice

Kukuřice – to není jen vařený klas, ale také cukrová kukuřice, polenta nebo také popcorn. Navíc existuje spousta druhů. Mrkněte na video s Romanem Paulusem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • flambovací pistole

POSTUP

Druhy kukuřice

Podle kvality zrna můžeme kukuřici rozdělit na 5 základních typů:

Cukrová kukuřice (sladká)

Tento druh kukuřice se u nás běžně prodává a seženete ji buď čerstvou, mraženou nebo konzervovanou. Její semena obsahují hodně cukru, vitamínu B i vlákniny.

Moučná kukuřice

Tato kukuřice má měkká a moučná zrna, která se snadno melou na mouku. Používá se hlavně na výrobu mouky na bezlepkové těstoviny a pečivo, polenty a kukuřičných tortil.

Pukancová kukuřice

  • Pukancovou kukuřici známe především díky oblíbenému popcornu v podobě pražených puklých zrn. Zahřívání jejich zrn způsobuje nabobtnání škrobu uvnitř a zrna se tak zvětší.

Kukuřice ,,koňský zub“

  • Tento druh kukuřice je primárně pěstován jako krmivo pro zvířata a my ji známe jako kukuřici krmnou. Název „koňský zub“ pochází z tvaru zrna s typickou prohlubní.

Indiánská kukuřice (okrasná)

  • Indiánská kukuřice se používá na ozdobu a má zaoblená, pevná zrna.

Jak připravit kukuřičné klasy jako přílohu?

Kukuřičné klasy vložíme do vroucí vody a vaříme asi 8 minut doměkka, ke konci vaření trochu osolíme. Vyjmeme z vody a opálíme flambovací pistolí nebo ogrilujeme. Ještě teplé potřeme máslem a osolíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.