Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso vložíme společně s divokým kořením a kořenovou zeleninou do hrnce s vodou a vaříme doměkka (asi 1 hodinu). Po uvaření maso zbavíme kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky.
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce restujeme. Podlijeme vývarem, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a na mírném plameni provaříme (10 – 15 minut).
Omytý pórek nakrájíme na nudličky a přidáme k omáčce, aby se trochu uvařil. Přidáme obrané krůtí maso, vařenou mrkev nakrájenou na kostky a nasekanou listovou petržel.
Brambory oloupeme, uvaříme, propasírujeme a přilijeme asi smetanu tak, aby vznikla hustší (záleží na konzistenci brambor). Osolíme, přidáme žloutky a promícháme.
Hotové ragú přendáme do zapékací mísy, navrch naneseme pomocí cukrářského sáčku bramborovou kaši a celý pokrm zapečeme v troubě předehřáté na 250 °C asi 10 minut (v případě, že jsou suroviny studené, zapékáme déle).