Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Krůtí stehna se zázvorem

Recept Romana Pauluse zavání asijskou atmosférou. Vyzkoušejte také krůtí stehna se zázvorem. Postup naleznete na stránkách Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtích spodních stehen Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • 2 × cibule
  • 10 × stroužků česneku
  • 100 g zázvoru
  • 3 × (středně velká) čerstvá rajčata
  • 2 × lžíce kari Mikado
  • 0,5 l vývaru
  • 75 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 1 × svazek lahůdkové cibule
  • 1 × limetka

POSTUP

Krůtí stehna se zázvorem

Omytá a osušená krůtí stehna vykostíme. Maso důkladně očistíme od šlach a nakrájíme na menší kousky. Kosti vložíme do vody a připravíme vývar. Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Poté maso vyndáme na talíř a na stejné pánvi rozdusíme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme najemno nakrájený zázvor. Mezitím oloupeme rajčata, nakrájíme na malé kousky a vložíme do pánve s cibulí, česnekem a zázvorem. Jakmile jsou rajčata rozdušená, přisypeme kari a krátce orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vložíme připravené maso. Dusíme doměkka na mírném plameni. Omáčku zjemníme smetanou.

Servírování

Podáváme v hlubokém talíři. Dokončíme na kousky nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibule. Jako přílohu můžeme podávat jasmínovou rýži s rozkrojenou limetkou pro dochucení pokrmu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.