Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Křupavý bůček s červeným zelím a knedlíkem

Už jste někdy vyzkoušeli červené zelí s červenou řepou? Tato na první pohled netradiční kombinace hraje jednu z hlavních rolí v receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na vepřový bok s knedlíkem a právě touto originální přílohou. Jakmile bůček nařežete, nakořeníte a dáte do trouby podlitý bílým suchým vínem, můžete se pustit do přípravy zelí. Kromě již zmíněné červené řepy k tomu budete potřebovat ještě vepřové maso, spoustu voňavého koření a nakonec i trochu medu. Podávat můžete vepřový bok se zelím a řepou například s houskovým knedlíkem, nebo třeba jen s čerstvým chlebem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 kg vepřový bok Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 200 ml bílé suché víno
  • 4 × stroužek česnek
  • 2 × červená cibule
  • 1 × lžíce mletý pepř Kania
  • vepřové sádlo Pikok
  • 8 × kulička celý černý pepř Kania
  • 8 × kulička nové koření
  • 4 × bobkový list Kania
  • 0,5 × červené zelí
  • 2 × červená řepa
  • 2 × lžíce med
  • 3 × citron
  • 200 ml červené suché víno
  • 1 × knedlík
  • 1 × svazek lahůdková cibulka

POSTUP

Kůži na bůčku nařežeme, osolíme a opepříme. Bok přendáme na pečicí plech, podlijeme bílým vínem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 2,5 hodiny.

Když se maso peče, nakrájíme stroužky česneku a 1 červenou cibuli na proužky, promícháme v míse s kmínem, necháme odležet a po 30 minutách přidáme k bůčku. 

V hrnci s rozehřátým sádlem orestujeme na proužky nakrájenou 1 červenou cibuli. Ochutíme kuličkami celého černého pepře a nového koření, bobkovými listy a solí. 

Nastrouháme zelí a červenou řepu, které přidáme k základu. Osolíme, promícháme, ochutíme medem, podlijeme červeným suchým vínem a dusíme doměkka. 

Nad párou ohřejeme zakoupené nebo podle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme domácí houskové knedlíky.

Křupavý pečený bůček servírujeme s knedlíkem a červeným zelím. Na závěr posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.