Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Křupavé jarní závitky s kachním masem

Chcete si pochutnat na něčem novém a exotickém? Pak jsou křupavé jarní závitky s kachním masem přesně tím, co hledáte! Tento recept od Romana Pauluse vás zavede na gastronomickou cestu do Asie, kde se setkáte s bohatými chutěmi a texturami. Díky našemu receptu můžete snadno připravit tyto chutné závitky ve svém vlastním kuchyni a překvapit své blízké. Takže neváhejte a pusťte se do toho!




SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečená kachna:

  • 1 × kachna bez drobů Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × jablko
  • 1 × cibule
  • sůl s jódem Castello

Závitky:

  • sezamový olej Vitasia
  • 4 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × hrnek nastrouhaná mrkev
  • 1 × hrnek bílé zelí na nudličky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × lžíce cukr krystal Castello
  • 3 × hlíva
  • 40 g skleněné nudle Vitasia
  • 250 g pečené kachní maso
  • 2 × lžíce sójová omáčka Vitasia
  • 2 × lžíce wok omáčka indonesia Vitasia
  • 1 × lžička bramborový škrob Castello
  • 1 × lžíce voda
  • 1 × balení plátky rýžové těsto Vitasia
  • řepkový olej Promienna

POSTUP

Pečená kachna

Kachnu naplníme cibulí a jablkem nakrájenými na měsíčky, vložíme do zapékací mísy, ze všech stran důkladně osolíme a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Poté odklopíme a dopékáme za průběžného podlévání výpekem další hodinu. Po upečení necháme kachnu vychladnout a maso obereme.

Závitky

V rozehřáté wok pánvi se sezamovým olejem orestujeme na plátky nakrájený česnek, opepříme, přidáme nastrouhanou mrkev, na nudličky nakrájené zelí, osolíme, přidáme trochu cukru a natrhanou hlívu. Podlijeme trochou vody, přidáme namočené rýžové nudle, kousky pečeného kachního masa (můžete použít i konfitovanou kachnu), ochutíme sójovou a wok omáčkou. Zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve vodě, který zamezí tomu, aby směs byla moc vodnatá. Je třeba ochutnat, případně dochutit a nechat trochu vychladnout.

Plátky rýžového těsta namočíme ve vodě, doprostřed dáme připravenou směs, zabalíme do válečku a pořádně utahujeme.

Tip: Závitky lze připravit dopředu, zmrazit a příště použít už rovnou z mrazáku do pánve.

Do wok pánve nalijeme hodně oleje (lze smažit i ve fritovacím hrnci) a necháme rozehřát. Rolky vkládáme postupně jednu po druhé a smažíme 3-4 minut dozlatova. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.

Servírování

K jarním závitkům se hodí sladko-kyselá chilli omáčka, kterou si můžete připravit podle Kulinářské akademie Lidlu, recept najdete zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.