Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřáté wok pánvi orestujeme najemno nakrájený česnek a opepříme. Přidáme houby shitake nakrájené na malé kostičky, nahrubo nastoruhanou mrkev, bílé zelí nakrájené na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky, podlijeme trochou vody, přilijeme trochu sezamového oleje, přidáme nakrájené hráškové lusky, trochu cukru, namočené rýžové nudle nakrájené na kousky dlouhé 2-3 cm, na malé kousky nakrájené stonky koriandru (můžete použít i listy), ochutíme ústřicovou a sójovou omáčkou a přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, aby celou směs stabilizoval. Necháme trochu vychladnout.
Tip: Zeleninu můžete i osolit, pozor však na množství, přidává se sójová omáčka, která je už slaná.
Jednotlivé vrstvy těsta oddělíme a přikryjeme vlhkou utěrkou (ne úplně mokrou!).
Těsto připravíte na plochu jako kosočtverec, doprostřed dáme asi větší lžíci připravené směsi, zabalíme, pořádně utáhujeme, rohy potřeme směsí mouky a vody a přilepíme.
Tip: Rolky můžete připravit dopředu, zmrazit a příště použít rovnou z mrazáku do pánve.
Závitky smažíme v rozehřáté wok pánvi s větší množstvím oleje 3-4 minut dozlatova (lze též připravovat ve fritovacím hrnci). Rolky vyndáváme na papírové utěrce, aby okapal přebytečný olej.
Podáváme se sladko-kyselou omáčkou, kterou si můžete připravit též podle Kulinářské akademie Lidlu, recept najdete zde.
Tip: Milovníci masa si mohou připravit masovou verzi s mletým masem, které smíchejte se lžičkou sójové omáčky.