Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Jarní závitky

Chuťovka na party, na setkání s přáteli nebo rychlý oběd, který zažene chuť na asijskou kuchyni – jarní závitky se hodí na každou z těchto příležitostí. Náplň můžete měnit dle vlastního uvážení nebo kombinovat omáčky, jimiž závitky ochucujete. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu poznáte velice snadný recept na zeleninové jarní závitky. Roman Paulus je připraví od základu podle originálního receptu. Dozvíte se, jak nakrájet zeleninu, jak je naplnit a usmažit, aby byly křupavé, ale hlavně jaké použít koření a omáčky, aby chuť závitků byla opravdu asijská. Tak rychle k woku!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Jarní závitky

  • rostlinný olej
  • 40 g rýžových nudlí (namočených ve vodě)
  • černý pepř
  • 1 hrnku bílého zelí
  • 1 hrnek nastrouhané mrkve
  • 1 hrnek hráškových lusků
  • 2 shitake houby
  • 6 stonků koriandru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 polév. lž. sójové omáčky
  • 2 polév. lž. ústřicové omáčky
  • 1 káv. lžič. škrobu rozmíchané v 1 lžíci vody
  • 1 polév. lž. cukru sezamový olej
  • 1 balení těsta na jarní závitky
  • mouka s vodou na slepení
  • wok pánev
  • utěrka
  • papírová utěrka
  • fritovací hrnec

POSTUP


V rozehřáté wok pánvi orestujeme najemno nakrájený česnek a opepříme. Přidáme houby shitake nakrájené na malé kostičky, nahrubo nastoruhanou mrkev, bílé zelí nakrájené na úzké, asi 3 cm dlouhé nudličky, podlijeme trochou vody, přilijeme trochu sezamového oleje, přidáme nakrájené hráškové lusky, trochu cukru, namočené rýžové nudle nakrájené na kousky dlouhé 2-3 cm, na malé kousky nakrájené stonky koriandru (můžete použít i listy), ochutíme ústřicovou a sójovou omáčkou a přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, aby celou směs stabilizoval. Necháme trochu vychladnout.

Tip: Zeleninu můžete i osolit, pozor však na množství, přidává se sójová omáčka, která je už slaná.

Jednotlivé vrstvy těsta oddělíme a přikryjeme vlhkou utěrkou (ne úplně mokrou!).

Těsto připravíte na plochu jako kosočtverec, doprostřed dáme asi větší lžíci připravené směsi, zabalíme, pořádně utáhujeme, rohy potřeme směsí mouky a vody a přilepíme.

Tip: Rolky můžete připravit dopředu, zmrazit a příště použít rovnou z mrazáku do pánve.

Závitky smažíme v rozehřáté wok pánvi s větší množstvím oleje 3-4 minut dozlatova (lze též připravovat ve fritovacím hrnci). Rolky vyndáváme na papírové utěrce, aby okapal přebytečný olej.

Servírování

Podáváme se sladko-kyselou omáčkou, kterou si můžete připravit též podle Kulinářské akademie Lidlu, recept najdete zde.

Tip: Milovníci masa si mohou připravit masovou verzi s mletým masem, které smíchejte se lžičkou sójové omáčky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU