Kuchyně
Asijská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Sladkokyselá omáčka s chilli papričkou určitě patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Servíruje se především k pokrmům asijské kuchyně, své příznivce má ale ve všech kuchyních. Hodí se k rybám nebo masu, ale skvěle si rozumí rovněž s rýží nebo grilovanou zeleninou. Tato omáčka se snadno připravuje a není náročná na suroviny, stačí jen cukr, ocet, sůl, česnek, voda a chilli papričky. V tomto videu Kulinářské akademie vás Roman Paulus přesvědčí o tom, že snad není snazší omáčka, kterou byste mohli doma připravit a že se to vyplatí víc, než ji kupovat v asijských obchodech. Získáte tak ověřený recept, po kterém sáhnete vždy, když dostanete chuť na něco pikantního.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 569 kJ / 853 kcal
Bílkoviny
1,80 g
Tuky
0,30 g
Vláknina
1,00 g
Sůl
0,02 g
Sacharidy
210,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cukr, ocet, trochu soli, nasekaný česnek, vodu a nakrájené chilli papričky vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo, přendáme do rendlíku, přivedeme k varu a necháme asi 5 minut provářet. Omáčka je vhodná k jarním závitkům nebo k jiným thajským pokrmům.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT