Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Sladkokyselá chilli omáčka

Sladkokyselá omáčka s chilli papričkou určitě patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Servíruje se především k pokrmům asijské kuchyně, své příznivce má ale ve všech kuchyních. Hodí se k rybám nebo masu, ale skvěle si rozumí rovněž s rýží nebo grilovanou zeleninou. Tato omáčka se snadno připravuje a není náročná na suroviny, stačí jen cukr, ocet, sůl, česnek, voda a chilli papričky. V tomto videu Kulinářské akademie vás Roman Paulus přesvědčí o tom, že snad není snazší omáčka, kterou byste mohli doma připravit a že se to vyplatí víc, než ji kupovat v asijských obchodech. Získáte tak ověřený recept, po kterém sáhnete vždy, když dostanete chuť na něco pikantního.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Sladkokyselá chilli omáčka

  • 1 hrnku cukru
  • 1 hrnku bílého nebo třtinového octa
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vody
  • 3 červené chilli papričky
  • sůl

POSTUP

Postup

Cukr, ocet, trochu soli, nasekaný česnek, vodu a nakrájené chilli papričky vložíme do mixéru a rozmixujeme nahrubo, přendáme do rendlíku, přivedeme k varu a necháme asi 5 minut provářet. Omáčka je vhodná k jarním závitkům nebo k jiným thajským pokrmům.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU