Roman Paulus

Vietnamské smažené závitky s mletým masem

Křupavé vietnamské závitky s mletým masem jsou opravdovou pochoutkou. Jak si připravit asijské rolky doma předvede šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Zjistíte, co vše do vietnamských závitků patří, jak namíchat mleté maso na smažené rolky a poznáte i neobvyklé síťované rýžové těsto, které dodá závitkům neotřelý vzhled a zakryje nedokonalosti, pokud nemáte v tvoření rolek praxi. Nabídněte hostům neokoukanou delikatesu a dozajista si všichni pochutnáte.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Recept na vietnamské smažené závitky s mletým masem (4 porce, 20 závitků)

  • jicamy
  • 200 g mletého tučnějšího vepřového
  • 80 g sekaných krevet
  • 80 g tenkých rýžových nudlí
  • 6 sušených hub dřevěné uši
  • 2 šalotky najemno
  • sůl
  • rozšlehaného vejce
  • černý pepř
  • 20 listů síťovaného rýžového těsta
  • rostlinný olej na smažení
  • vietnamská omáčka Nuoc Cham k namáčení závitků

POSTUP

Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme je 20 minut nasáknout. Rýžové nudle namočíme do horké vody na 1 minutu a potom je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kusy. Jicamu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Najemno nakrájíme i syrové krevety, šalotky a namočené houby.

Tip: Koupili jste krevety i s krunýřem? Návod jak snadno oloupat krevety najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Nakrájenou jicamu dáme do misky a přidáme mleté maso, krevety, rýžové nudle, namočené houby a vajíčko. Ochutíme solí, pepřem a dobře zamícháme.

Rýžové těsto rukou namočíme a přikryjeme mokrou utěrkou asi na 2 minuty do změknutí.

Náplň zamotáme do změklého rýžového papíru a smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova, aby bylo maso propečené. Po vyndání osušíme na kuchyňské utěrce a podáváme s vietnamskou omáčkou Nuoc Cham k namáčení závitků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU