Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme je 20 minut nasáknout. Rýžové nudle namočíme do horké vody na 1 minutu a potom je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na přibližně 4 cm dlouhé kusy. Jicamu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Najemno nakrájíme i syrové krevety, šalotky a namočené houby.
Tip: Koupili jste krevety i s krunýřem? Návod jak snadno oloupat krevety najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Nakrájenou jicamu dáme do misky a přidáme mleté maso, krevety, rýžové nudle, namočené houby a vajíčko. Ochutíme solí, pepřem a dobře zamícháme.
Rýžové těsto rukou namočíme a přikryjeme mokrou utěrkou asi na 2 minuty do změknutí.
Náplň zamotáme do změklého rýžového papíru a smažíme v rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova, aby bylo maso propečené. Po vyndání osušíme na kuchyňské utěrce a podáváme s vietnamskou omáčkou Nuoc Cham k namáčení závitků.