Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králíka naporcujeme, přední nohy necháme v celku, hřbet a stehna vykostíme a z kostí založíme vývar.
Kousky králíka osolíme, opepříme, pomoučníme, opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova a vyndáme z hrnce. Do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kousek másla a zarestujeme dozlatova. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, přidáme rozinky, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cuketu nakrájenou na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme 2 stroužky česneku ve slupce.
Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut), scedíme, přidáme máslo a osolíme. Rozšťoucháme, přilijeme trochu teplého mléka a zamícháme. Před podáváním posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Porce králíka servírujeme s omáčkou, ozdobíme restovanou cuketou a snítkou listové petržele. Jako přílohu servírujeme šťouchané brambory s lahůdkovou cibulkou.