Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Králík na víně s rozinkami

Jak připravit králíka? Nejlépe na víně a s rozinkami podle receptu Romana Pauluse. Chutný pokrm ze zdravého králičího masa.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Cuketa

  • 1 čerstvý králík v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s  pepřem Kania
  • hladká mouka Castello na pomoučení
  • řepkový olej Promienna na orestování
  • 2 cibule
  • bobkový list Mikado
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 100 g rozinek Belbake
  • 300 ml králičího vývaru (připravený z kostí a ořezů)
  • listová petržel

Šťouchané brambory

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • pánev s pokličkou
  • šťouchadlo na brambory

POSTUP

Králíka naporcujeme, přední nohy necháme v celku, hřbet a stehna vykostíme a z kostí založíme vývar.

Kousky králíka osolíme, opepříme, pomoučníme, opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova a vyndáme z hrnce. Do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, kousek másla a zarestujeme dozlatova. Podlijeme vínem, vrátíme zpět maso, přidáme rozinky, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

Cuketa:

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cuketu nakrájenou na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme 2 stroužky česneku ve slupce.

Šťouchané brambory:

Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut), scedíme, přidáme máslo a osolíme. Rozšťoucháme, přilijeme trochu teplého mléka a zamícháme. Před podáváním posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Servírování:

Porce králíka servírujeme s omáčkou, ozdobíme restovanou cuketou a snítkou listové petržele. Jako přílohu servírujeme šťouchané brambory s lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU