Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králíka omyjeme, vykostíme, kosti a ořezy použijeme na vývar. Maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme, pomoučíme a promícháme. Maso poté opečeme v hrnci na rozpáleném rostlinném oleji ze všech stran dozlatova. Opečené maso vrátíme zpět do misky. Do téhož hrnce nalejeme trochu oleje a na něm orestujeme na mírném plameni na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Jakmile je dozlatova opečená, podlejeme ji trochou vína. Přimícháme nahrubo nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a 50 g slaniny na nudličky. Opět podlejeme trochou vína. V případě potřeby přilejeme olej. Po zredukování vína zarestujeme protlak, povidla a po chvíli přilejeme zbytek vína, necháme provařit a přidáme svazek bylinek. Do základu dáme orestované maso, promícháme a podlejeme králičím vývarem. Pod pokličkou dusíme ještě asi 30 minut za občasného míchání doměkka. Dochutíme na kousky nakrájeným perníkem v čokoládě. Nakonec vyndáme bylinky, zjemníme máslem a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Brambory omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Poté je nakrájíme na čtvrtiny a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Osolíme a posypeme petrželkou.
V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na nudličky nakrájenou červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Poté přidáme fazolky, osolíme a opepříme.
V suché pánvi orestujeme zbylou na nudličky nakrájenou slaninu a s napůl rozkrojenými švestkami a mandlemi, které jsme zbavili slupky.
Brambory a fazolky servírujeme zvlášť v misce, dušeného králíka na víně servírujeme do hlubokého talíře a posypeme mandlemi se slaninou.