Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené králičí díly vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme, poprášíme moukou a orestujeme v rozpáleném hrnci na troše olivového oleje (asi 5 minut). Dozlatova orestované maso vyjmeme do misky a odložíme stranou. Do stejného hrnce přidáme trochu oleje, na kterém orestujeme cibuli nakrájenou nahrubo, česnek na plátky a 1 fenykl nakrájený na kostičky. Podlijeme vínem a povaříme. Ochutíme bobkovým listem a čerstvým tymiánem, podlijeme králičím vývarem a necháme přejít varem. Poté do hrnce vložíme orestované králičí kousky a dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi 30 minut doměkka. Nakonec zjemníme lžící másla.
Druhý fenykl nakrájíme na měsíčky, které krátce (asi 4 minuty) povaříme ve vroucí osolené vodě. Poté scedíme, necháme okapat, opečeme v rozpálené pánvi na troše oleje dozlatova, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme cherry rajčata překrojená na poloviny a stáhneme z ohně. Brambory uvařené ve slupce rozdělíme podélně na poloviny. Opečeme dozlatova v pánvi na troše olivového oleje nejdříve řeznou stranou dolů. Poté otočíme, přidáme čerstvý tymián, lžíci másla a osolíme.
Do hlubokého talíře naservírujeme porci dušeného králíka s fenyklem. Ozdobíme opečenými kousky fenyklu, cherry rajčátky a fenyklovou natí. Opékané brambory podáváme v samostatné misce.