Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Kotlíkový guláš s bramborami a houbami

Na zahradě za domem, v kempu nad ohněm a když bude pršet, tak klidně i doma v kuchyni – skvělý kotlíkový guláš si můžete připravit prakticky kdekoliv a jak na něj, vám ukáže šéfkuchař Marcel Ihnačák. Na základ vám bude stačit červená cibule a řapíkatý celer. Pak už stačí jen přidat suroviny, které máte rádi – například hovězí kližku, žampiony a brambory. Vůni ohně skvěle doplní i mletá paprika, červené suché víno a aromatický rozmarýn. Kotlíkový guláš pak skvěle chutná nejlépe s domácím pečivem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g červená cibule
  • 125 g vepřové sádlo Pikok
  • 1 × svazek řapíkatý celer
  • 10 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1200 g hovězí kližka z mladého býka
  • 500 g žampiony
  • 200 g rajčatový protlak Kania
  • 2 × lžíce mletá sladká paprika Kania
  • 500 ml červené suché víno
  • teplá voda
  • 1 kg brambory
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • k podávání chléb

POSTUP

Do kotlíku dáme sádlo, přidáme na menší kousky nasekanou cibuli, celer a česnek. Osolíme, opepříme, promícháme a za občasného míchání restujeme. 

Maso nakrájíme na kousky, přihodíme do kotlíku a necháme dále restovat. 

Ochutíme rajčatovým protlakem, přisypeme mletou papriku, krátce opražíme a přilijeme červené víno. 

Jakmile se odpaří z alkohol, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme, promícháme a zakryjeme poklicí. Vaříme přibližně 60 minut.

Následně do kotlíku přidáme brambory nakrájené na kostky a žampiony na čtvrtky. Opět promícháme a podle potřeby ochutíme. Dokončíme nasekaným rozmarýnem a pod pokličkou vaříme doměkka.

Podáváme s čerstvým chlebem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.