Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Na zahradě, v kempu, nebo jednoduše kdekoliv, kde je možné rozdělat oheň – kotlíkový buřtguláš podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse je ideální jídlo, které je zábava vařit a radost jíst! Tajemství skvělé chuti je skryté v pivu, fazolích a také v buřtech, které jsou dopředu opečené na ohni, aby mohly dodat guláši skvělou kouřovou chuť i vůni. Chybět ale samozřejmě nesmí ani tradiční koření v podobě papriky a sušené majoránky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 259 kJ / 602 kcal
Bílkoviny
21,30 g
Tuky
38,40 g
Vláknina
9,90 g
Sůl
3,80 g
Sacharidy
39,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V kotlíku na ohni rozpustíme sádlo, na kterém dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek, rajčata z konzervy a zaprášíme mletou paprikou. Krátce provaříme a zalijeme pivem.
02.Po chvíli přidáme scezené fazole, pokrájené špekáčky a ochutíme pepřem, solí a kmínem.
03.Pár minut vše provaříme, dochutíme majoránkou a servírujeme.
Pro výraznou kouřovou chuť ohně přidejte do kotlíku již opečené špekáčky. Klidně ty zbylé z předchozího večera.
04.Podáváme porci buřtguláše ozdobenou lahůdkovou cibulkou s plátkem čerstvého chleba.
K buřtguláši z kotlíku se skvěle hodí jako příloha brambory pečené v seně v ohni. Jak na ně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT