Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Kotlíkový buřtguláš s fazolemi

 Na zahradě, v kempu, nebo jednoduše kdekoliv, kde je možné rozdělat oheň – kotlíkový buřtguláš podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse je ideální jídlo, které je zábava vařit a radost jíst! Tajemství skvělé chuti je skryté v pivu, fazolích a také v buřtech, které jsou dopředu opečené na ohni, aby mohly dodat guláši skvělou kouřovou chuť i vůni. Chybět ale samozřejmě nesmí ani tradiční koření v podobě papriky a sušené majoránky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lžíce sádlo
  • 300 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 300 g sekaná rajčata
  • 4 × lžíce pálivá mletá paprika
  • 500 ml světlé pivo
  • 300 g červené fazole
  • 4 × opečený špekáček
  • pepř
  • sůl
  • 2 × lžička drcený kmín
  • 1 × špetka sušená majoránka
  • 50 g lahůdková cibulka
  • k podávání chléb (případně bezlepkový)
  • kotlík
  • oheň

POSTUP

V kotlíku na ohni rozpustíme sádlo, na kterém dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek, rajčata z konzervy a zaprášíme mletou paprikou. Krátce provaříme a zalijeme pivem. 

Po chvíli přidáme scezené fazole, pokrájené špekáčky a ochutíme pepřem, solí a kmínem.

Pár minut vše provaříme, dochutíme majoránkou a servírujeme.

Tip: Pro výraznou kouřovou chuť ohně přidejte do kotlíku již opečené špekáčky. Klidně ty zbylé z předchozího večera.

Podáváme porci buřtguláše ozdobenou lahůdkovou cibulkou s plátkem čerstvého chleba.

Tip: K buřtguláši z kotlíku se skvěle hodí jako příloha brambory pečené v seně v ohni. Jak na ně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez pečiva): 630 kcal, 23 g bílkovin, 33 g sacharidů, 40 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.