Kotlíkový buřtguláš s fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

 Na zahradě, v kempu, nebo jednoduše kdekoliv, kde je možné rozdělat oheň – kotlíkový buřtguláš podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse je ideální jídlo, které je zábava vařit a radost jíst! Tajemství skvělé chuti je skryté v pivu, fazolích a také v buřtech, které jsou dopředu opečené na ohni, aby mohly dodat guláši skvělou kouřovou chuť i vůni. Chybět ale samozřejmě nesmí ani tradiční koření v podobě papriky a sušené majoránky.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × lžíce sádlo
  • 300 g cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 300 g sekaná rajčata
  • 4 × lžíce pálivá mletá paprika
  • 500 ml světlé pivo
  • 300 g červené fazole
  • 4 × opečený špekáček
  • pepř
  • sůl
  • 2 × lžička drcený kmín
  • 1 × špetka sušená majoránka
  • 50 g lahůdková cibulka
  • k podávání chléb (případně bezlepkový)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 259 kJ / 602 kcal

Bílkoviny

21,30 g

Tuky

38,40 g

Vláknina

9,90 g

Sůl

3,80 g

Sacharidy

39,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V kotlíku na ohni rozpustíme sádlo, na kterém dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek, rajčata z konzervy a zaprášíme mletou paprikou. Krátce provaříme a zalijeme pivem. 

02.Po chvíli přidáme scezené fazole, pokrájené špekáčky a ochutíme pepřem, solí a kmínem.

03.Pár minut vše provaříme, dochutíme majoránkou a servírujeme.

Pro výraznou kouřovou chuť ohně přidejte do kotlíku již opečené špekáčky. Klidně ty zbylé z předchozího večera.

04.Podáváme porci buřtguláše ozdobenou lahůdkovou cibulkou s plátkem čerstvého chleba.

K buřtguláši z kotlíku se skvěle hodí jako příloha brambory pečené v seně v ohni. Jak na ně se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo