Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kopřivová nádivka

Vyzkoušejte tradiční velikonoční kopřivovou nádivku, která k jarním svátkům neodmyslitelně patří! Nadýchaná, voňavá a plná svěžích kopřiv, které dodají nejen skvělou chuť, ale i dávku vitaminů. Roman Paulus ji navíc připravuje v malých formičkách na muffinů, skvěle se tedy bude hodit i při větších rodinný sešlostech. Připravte si kousek velikonoční tradice a užijte si chuť jara v každém soustu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g veka nebo rohlík
  • 100 g máslo
  • 100 g slanina
  • 1 × cibule
  • muškátový oříšek
  • 350 ml čerstvé mléko (3,5 % tuku
  • 100 g kopřivy
  • sůl
  • pepř
  • 4 × vejce „M“
  • 100 g tvrdý sýr (např. gouda)

POSTUP

Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme usušit. 

V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli nakrájenou nadrobno a krátce orestujeme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přilijeme mléko a necháme prohřát.

Do mísy k usušenému pečivu přidáme nakrájené kopřivy, osolíme, opepříme a přilijeme směs z pánve. Přidáme žloutky, asi polovinu množství nastrouhaného sýra a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a necháme asi 10 minut odstát. 

Tip: Kopřivy můžete nahradit medvědím česnekem nebo špenátem.

Hotovou směs naplníme do košíčků na muffiny vymazaných sádlem, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 851 kcal, 32 g bílkovin, 72 g sacharidů, 48 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.