Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte tradiční velikonoční kopřivovou nádivku, která k jarním svátkům neodmyslitelně patří! Nadýchaná, voňavá a plná svěžích kopřiv, které dodají nejen skvělou chuť, ale i dávku vitaminů. Roman Paulus ji navíc připravuje v malých formičkách na muffinů, skvěle se tedy bude hodit i při větších rodinný sešlostech. Připravte si kousek velikonoční tradice a užijte si chuť jara v každém soustu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 499 kJ / 836 kcal
Bílkoviny
32,90 g
Tuky
48,80 g
Vláknina
5,20 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
66,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Pečivo nakrájíme na kostičky a necháme usušit.
02.V rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli nakrájenou nadrobno a krátce orestujeme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přilijeme mléko a necháme prohřát.
03.Do mísy k usušenému pečivu přidáme nakrájené kopřivy, osolíme, opepříme a přilijeme směs z pánve. Přidáme žloutky, asi polovinu množství nastrouhaného sýra a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a necháme asi 10 minut odstát.
Kopřivy můžete nahradit medvědím česnekem nebo špenátem.
04.Hotovou směs naplníme do košíčků na muffiny vymazaných sádlem, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15–20 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT