Houbová nádivka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Roman Paulus Vám ve svém triku ukáže, jak připravit houbovou nádivku, kterou můžete naplnit různé masové nebo zeleninové rolády, nebo upéct v celku a podávat jako přílohu. Tento recept byl inspirován tradičním kubou, proto v něm najdete také kroupy, díky přidané housce a pečení ve vodní lázni je však mnohem nadýchanější. Houbovou nádivku určitě vyzkoušejte.

Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbová nádivka

  • 50 g másla
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 30 g namočených sušených hub
  • 100 g čerstvých lesních hub
  • tymián
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • 100 g vařených krup
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 4 × starší housky nebo rohlíky
  • listová petržel
  • 3 × vejce

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 883 kJ / 1 406 kcal

Bílkoviny

49,40 g

Tuky

66,80 g

Vláknina

14,20 g

Sůl

4,90 g

Sacharidy

152,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidáme sušené houby, které předtím namočíme, a čerstvé houby. Přidáme nasekaný tymián a majoránku, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Přidáme vařené kroupy, přilijrme mléko, stáhnrme z plamene a necháme chvíli odstát.

02.Housky nakrájíme na kostičky a smícháme s houbovo-kroupovým základem. Přidáme nasekanou listovou petržel a žloutky a dobře promícháme. Na konec vmícháme sníh z bílků.

03.Nádivku naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 150 °C asi 35 minut podle velikosti. Po upečení necháme chvíli vychladnout a až poté vyklopíme a nakrájíme. Podáváme s vánoční pečení nebo jen tak samostatně.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo