Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Houbová nádivka

Roman Paulus Vám ve svém triku ukáže, jak připravit houbovou nádivku, kterou můžete naplnit různé masové nebo zeleninové rolády, nebo upéct v celku a podávat jako přílohu. Tento recept byl inspirován tradičním kubou, proto v něm najdete také kroupy, díky přidané housce a pečení ve vodní lázni je však mnohem nadýchanější. Houbovou nádivku určitě vyzkoušejte.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbová nádivka

  • 50 g másla
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 30 g namočených sušených hub
  • 100 g čerstvých lesních hub
  • tymián
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • 100 g vařených krup
  • 150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 4 × starší housky nebo rohlíky
  • listová petržel
  • 3 × vejce

POSTUP

V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidáme sušené houby, které předtím namočíme, a čerstvé houby. Přidáme nasekaný tymián a majoránku, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Přidáme vařené kroupy, přilijrme mléko, stáhnrme z plamene a necháme chvíli odstát.

Housky nakrájíme na kostičky a smícháme s houbovo-kroupovým základem. Přidáme nasekanou listovou petržel a žloutky a dobře promícháme. Na konec vmícháme sníh z bílků.

Nádivku naplníme do formy vyložené potravinovou fólií a pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 150 °C asi 35 minut podle velikosti. Po upečení necháme chvíli vychladnout a až poté vyklopíme a nakrájíme. Podáváme s vánoční pečení nebo jen tak samostatně.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.