Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Kapustový prívarok s camembertem a chilli-bylinkovou salsou

Prívarok je slovenský pokrm, který se do češtiny nedá snadno přeložit, ale má mnoho způsobů využití! Jedná se o hustou směs vařených brambor a zeleniny. V případě receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se jedná o kapustu. Prívarok podává s grilovaným camembertem a chilli salsou. V té kromě pestrobarevných pálivých papriček najdete i několik druhů bylinek – petrželovou nať, bazalku a čerstvou mátu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g brambory
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 5 × kulička nové koření Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 0,5 × hlávka kapusta
  • zeleninový vývar
  • 50 g parmazán Milbona
  • 3 × pálivá paprička
  • čerstvá listová petržel
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá máta
  • 1 × citron (šťáva)
  • 6 ks camembert

POSTUP

Kapustový prívarok: 

Bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme do hrnce k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkové listy a promícháme. Přidáme ještě máslo a dále restujeme. 

Kapustu očistíme, košťál vyřízneme a listy nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do misky, opláchneme vodou a přidáme do hrnce k bramborám. Promícháme a opět osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem tak, aby byla kapusta ponořená, a vaříme asi 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán. 

Chilli-bylinková salsa:

Z pálivých papriček odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, bazalku a mátu, přelijeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme.

V grilovací pánvi s olejem opečeme camemberty. 

Kapustový prívarok podáváme s camembertem, přelijeme chilli-bylinkovou salsou. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.