Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Prívarok je slovenský pokrm, který se do češtiny nedá snadno přeložit, ale má mnoho způsobů využití! Jedná se o hustou směs vařených brambor a zeleniny. V případě receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se jedná o kapustu. Prívarok podává s grilovaným camembertem a chilli salsou. V té kromě pestrobarevných pálivých papriček najdete i několik druhů bylinek – petrželovou nať, bazalku a čerstvou mátu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 097 kJ / 501 kcal
Bílkoviny
30,90 g
Tuky
36,70 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
13,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a přidáme cibulku. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky, přidáme do hrnce k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkové listy a promícháme. Přidáme ještě máslo a dále restujeme.
02.Kapustu očistíme, košťál vyřízneme a listy nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do misky, opláchneme vodou a přidáme do hrnce k bramborám. Promícháme a opět osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem tak, aby byla kapusta ponořená, a vaříme asi 15 minut doměkka. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán.
03.Z pálivých papriček odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, bazalku a mátu, přelijeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme.
04.V grilovací pánvi s olejem opečeme camemberty.
05.Kapustový prívarok podáváme s camembertem, přelijeme chilli-bylinkovou salsou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT