Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Polévka z vepřové plece s kapustou a houbami

Vepřové maso, žampiony a kapusta jsou suroviny, které se příliš často v jedné polévce nepotkají. O to příjemnější překvapení je zjistit, jak skvělá kombinace to ve skutečnosti je! Polévku z vepřového plecka (a slaniny) připravíte jednoduše v jediném hrnci od základu až po přidání nakrájené kapusty těsně před koncem vaření – aby zůstala krásně křupavá. Vepřovou polévku pak můžete podávat klidně i jako hlavní jídlo, nejlépe pak s domácím pečivem!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • olivový olej Primadonna
  • 3 × cibule
  • 5 × stroužek česnek
  • 3 × bobkový list Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g anglická slanina Pikok
  • 500 g vepřová plec Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × lžička mletý kmín Kania
  • 2 l zeleninový vývar
  • 125 g hnědé žampiony
  • 0,5 × kapusta
  • 50 g máslo Pilos
  • čerstvá listová petržel

POSTUP

V hrnci s rozehřátým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme bobkové listy, ochutíme solí a pepřem, přihodíme na malé kostky nakrájenou slaninu a vepřovou plec. Promícháme a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a dále restujeme. Přilijeme 1 litr zeleninového vývaru a vaříme přibližně 30 minut.

Tip: Jak připravit domácí zeleninový vývar, zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Po 30 minutách přilijeme opět vývar a přihodíme žampiony nakrájené na čtvrtiny a kapustu na proužky. Podle potřeby osolíme, opepříme, promícháme a dále vaříme. Před koncem do polévky přidáme máslo a nasekanou listovou petržel. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.