Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Na výborné sváteční jídlo skvěle využijete i kachní játra, stejně jak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém video receptu. Kromě samotných restovaných jater se naučíte připravit i přílohu v podobě restované červené cibule s balsamikem a praženými vlašskými ořechy. Nejvíc si pochutnáte, když budete podávat s opečeným čerstvým chlebem a jednoduchým salátem s rukolou, olivovým olejem a čerstvou mátou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 208 kJ / 767 kcal
Bílkoviny
37,30 g
Tuky
31,80 g
Vláknina
6,20 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
85,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme celé stroužky česneku, máslo, přilijeme balsamico a krátce povaříme.
02.Ořechy orestujeme v rozehřáté pánvi bez tuku. Játra nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.
03.Chléb nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi na oleji dokřupava. K rukole přidáme šťávu z limety, mátu, olivový olej, osolíme a opepříme.
04.Na opečený chléb naservírujeme cibuli, restovaná kachní játra, přelijeme výpekem, přidáme vlašské ořechy a rukolový salát.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT