Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Kachní játra s červenou cibulí a vlašskými ořechy

Na výborné sváteční jídlo skvěle využijete i kachní játra, stejně jak to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák ve svém video receptu. Kromě samotných restovaných jater se naučíte připravit i přílohu v podobě restované červené cibule s balsamikem a praženými vlašskými ořechy. Nejvíc si pochutnáte, když budete podávat s opečeným čerstvým chlebem a jednoduchým salátem s rukolou, olivovým olejem a čerstvou mátou.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × červené cibule
  • Extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 3 × stroužek česnek
  • 50 g máslo Pilos
  • 50 ml balsamico Italiamo
  • 1 × hrst vlašské ořechy Alesto
  • 500 g kachní játra
  • 1 × chléb
  • 1 × hrst rukola
  • 1 × limeta (šťáva)
  • čerstvá máta

POSTUP

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme celé stroužky česneku, máslo, přilijeme balsamico a krátce povaříme. 

Ořechy orestujeme v rozehřáté pánvi bez tuku. Játra nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. 

Chléb nakrájíme na plátky a opečeme v pánvi na oleji dokřupava. K rukole přidáme šťávu z limety, mátu, olivový olej, osolíme a opepříme. 

Na opečený chléb naservírujeme cibuli, restovaná kachní játra, přelijeme výpekem, přidáme vlašské ořechy a rukolový salát. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.