Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Játrová paštika

Nevíte, jaký předkrm vybrat při sestavování Vašeho menu? Vyzkoušejte játrovou paštiku podle Romana Pauluse. Její příprava není úplně snadná, ale výsledek stojí za to. Tato paštika skvěle chutná s pečivem, její chuť se dokonale snoubí s jemně nasládlými omáčkami, vyzkoušejte třeba cibulovou marmeládu. Paštiku můžete uchovávat v lednici až několik dní. Chutná ale znamenitě, takže jí neodoláte.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Játrová paštika

  • vepřové sádlo
  • rostlinný olej
  • 2 šalotky nebo cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 300 g jater
  • 30 ml brandy
  • 30 ml portského vína
  • 3 vejce „M“
  • sůl
  • pepř
  • 300 g másla

POSTUP

Do rozehřáté pánve nalijeme olej a orestujeme cibuli a česnek. Přidáme lístky tymiánu a očištěná játra a krátce orestujeme. Podlijeme brandy a portským vínem. Vložíme do mixéru, přidáme vejce, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Vzniklou směs plníme do mističek a pečeme ve vodní lázní v troubě předehřáté na 95°C 45-55 minut. Hotové vychlazené paštiky přelijeme tenkou vrstvou vepřového sádla. Skladujeme v lednici 2-4 dny.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU